Samsun Haber
Giriş Tarihi : 14-12-2019 10:51   Güncelleme : 14-12-2019 10:52

AK Parti Samsun İl Başkan Adayı Mehmet Teyyare Samsun il başkanlığını genel merkeze şikayet etti!

AK Parti Samsun İl Başkan Adayı Mehmet Teyyare Samsun il başkanlığını genel merkeze şikayet etti!

AK Parti Samsun İl Başkan Adayı Mehmet Teyyare, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’e bir mektup göndererek Samsun İl Başkanlığı delege seçimlerinin usulsüz ve yanlışlarla dolu olarak yapıldığını yazdı.

Teyyare Mektubunda şunları yazdı;

Sayın Genel Başkan Yardımcısı ve teşkilat başkanı Erkan Kandemir Bey,

AK Parti Samsun İl Başkanlığınca organize edilen, AK Parti İlçe Delege Seçimlerini şikâyet Ediyoruz.

SAĞLIKLI GÜNCELLEMEYE FIRSAT VERMEYECEK

Şöyle ki, İlçeler de yapılması gereken İlçe Delege Seçimlerindeki usulsüzlük ve yanlışlarla yapılacak İlçe Delege seçimi,  mevcut durumu hiçbir şekilde değiştiremeyecek, AK Parti Genel Başkanlığının hedeflemiş olduğu sağlıklı güncellemeye fırsat vermeyecektir.

AK Parti İl Başkanı,  İl Yönetim Kurulları, İlçe Başkanı, İlçe Yönetim Kurullar Üyeleri ve yakınlarının çoğunlukla olduğu İlçe Delege Listeleri yerine,

AK Parti’ye kayıtlı Üyeler içinden, İlçe Delegesi olmaya aday kişilerin bulunacağı,  Çarşaf İlçe Delege Listeleri içinden, Üyelerimizin önüne sandık konularak, İlçe Delege Adayı kişilerin isimleri işaretlenerek yapılacak ilçe Delege Seçimleri ile oluşacak İlçe Delegeleri ile maksat hasıl olur, Teşkilatlarımızın yeniden yapılanması sağlanır. AK Partiye kayıtlı üyelerimizin davamıza daha fazla sahip çıkması sağlanabilirdi.

DÜZENİN DEVAMI İÇİN BİLDİKLERİNİ YAPTILAR

AK Parti Samsun İl başkan Adayı olarak kendilerine fikrimizi söylememize rağmen, bu güne kadar olduğu gibi, İlçe Delege Seçimlerinde de sözümüz havada kalmış, herkes kendilerine göre oluşturdukları düzenin devamı için kendi bildiklerini yapmaya devam etmektedirler.

AK Parti Genel Başkanı ve Sayın Cumhurbaşkanımız, AK Parti Teşkilatlarını,  Kongreye götürme kararını MKYK’da alırken, mevcut AK Parti Teşkilatlarını içinde bulunduğu olumsuzlukları ortadan kaldırmak, daha aktif, daha çalışkan, daha üreten ve halka daha yakın işbirliği kurabilecek, halkı kucaklayacak AK Parti teşkilatlarının oluşmasını arzulamıştır diye düşünüyoruz.

Yapılan bu yanlı ve taraflı İlçe Delege seçimleri ile sağlıklı bir teşkilat yapılanması oluşmasına asla imkân yoktur.

GEREKLİ İŞLEMLERİN YAPILMASINI ARZ EDERİM

Çünkü AK Parti’ye kayıtlı üyelerimizin iradesi yine yok sayıldı. AK Partiye kayıtlı üyelerimizin eline teşkilatların hazırladığı, kendileri ve yakınlarının isminin bulunduğu İlçe Delege listeleri dikta edilerek ister seç, ister seçme. Mantığı kullanılarak AK Parti İlçe Delegeleri bunlar demişlerdir.

Yeni yapılan AK Parti ilçe Delege seçimleri,  Samsun’da hiçbir şeyi değiştirmeyeceği gibi, Davaya bu güne kadar zarar verenlerin elinin kuvvetlenmesine sebep olacaktır.

 AK Parti Davasının halk nezdinde değer kaybetme kaygısı ve şüphesi taşımaktayız. Bu yüzden yapılan ilçe Delege Seçimlerinin İptal edilerek, İlçe Delege Seçimlerinin Çarşaf liste ile tüm ilçelerde,  aynı günde yapılmasını tavsiye ediyoruz.

Gerekli İşlemlerin yapılmasını saygı ile arz ediyoruz. 

adminadmin