Samsun Haber
Giriş Tarihi : 15-05-2018 15:17   Güncelleme : 15-05-2018 15:17

AK Parti Samsun İl Başkanı Avukat Hakan Karaduman:İftar ile sahur arasında çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız!

AK Parti Samsun İl Başkanı Avukat Hakan Karaduman:İftar ile sahur arasında çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız!

AK Parti Samsun İl Başkanı Avukat Hakan Karaduman, AK Parti Samsun İl Başkanlığı’nda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Karaduman her seçim döneminde AK Parti milletvekili aday listelerinin yarısının değiştiğini belirterek bu seçimde de yüzde 45 – 50’lik bir değişimin gerçekleşebileceğini kaydetti.

Karaduman şöyle devam etti;

Milletvekilli adayları belirlendikten sonra toplam 32 günlük bir seçim kampanyasını başlatacağız

Ramazan’ın ruhuna ve maneviyatına yönelik çalışmalar yapacağız. Tüm Türkiye’de illerde ve ilçelerde değişimler oldu. Geçmiş seçimlere de bakıldığında milletvekilleri listelerinde yüzde 40’ın üzerinde bir değişiklik olmuştur.

Ben de bu seçimlerde tüm ülke genelinde milletvekili listelerinde yüzde 50’nin üzerinde bir değişiklik olacağını öngörüyorum. Bu her ilde yüzde 50’in üzerinde değişiklik olacak anlamına gelmez. Bazı illerde hiç değişiklik olmayabilir bazı illerde ise çok daha fazla değişiklik olabilir. Bunun takdiri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a aittir. Tüm aday adaylarımız bizim için değerlidir. Cumhurbaşkanımızın takdir ettiği her aday bizim baş tacımız olacaktır.

 24 Haziran’da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine 39 gün kaldı. Vakit iyice azalırken AK Parti Samsun İl Başkanlığı olarak seçimlere hazır olduğumuzu belirtmek isterim.

Bugün itibariyle sandık kurulu başkanlarımızı, okul ve bina kat sorumlularımızı, mahalle başkanlarımızı belirlemiş durumdayız. Seçim için önemli bir görevi üstlenecek olan Seçim Koordinasyon Merkezlerimizi de belirledik ve şuan hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Diğer yandan milletvekili aday adaylığı için 103 kişi partimize müracaat etti.

Müracaatların 21’i bayan, 82’si erkek adaylardan oluşuyor. Müracaatlar içerisinde 11 engelli, 9 da 25 yaş altı bulunmaktadır. Aday adaylarımızdan 1’i İstanbul İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi olduğu için aday adaylığından çekildi.

Milletvekili aday adayımızın 4 Mayıs tarihinde tanıtımını ve 5 Mayıs tarihinde ise temayül yoklamalarını gerçekleştirdik. Daha sonra 103 milletvekili aday adayımız mülakat için Partimizin Genel Merkezine çağrılmış ve mülakatları gerçekleştirilmiştir.

Üst komisyonun çalışmaları ve Cumhurbaşkanımızın takdirleri ile adaylarımız 21 Mayıs tarihinde Yüksek Seçim Kuruluna bildirilecektir. 25 Mayıs’ta ise Genel Merkezimiz tarafından milletvekili adaylarımızın tanıtımı gerçekleştirilecek seçim kampanyamızı başlatmış olacağız.

adminadmin