Samsun Haber
Giriş Tarihi : 14-11-2018 08:49   Güncelleme : 14-11-2018 08:49

AK Parti Samsun İl Başkanı Karaduman'dan Önemli Açıklamalar

 AK Parti Samsun İl Başkanı Karaduman'dan Önemli Açıklamalar

AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Hakan Karaduman, düzenlediği basın toplantısında yerel seçim süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu, Samsun Büyükşehir Belediye başkanlığı ile 17 ilçe belediye başkanlığı için şu ana kadar yapılan aday adayı başvurularını açıkladı

AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Hakan Karaduman, düzenlediği basın toplantısında yerel seçim süreci ve şu ana kadar Samsun Büyükşehir Belediye başkanlığı ile 17 ilçe belediye başkanlığı için aday adayı başvurularını açıkladı.  AK Parti Samsun İl Başkanlığı'nda gerçekleşen toplantıya Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Erkan Malkoç, Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ersan Aksu, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Güner Armutlu, Genel Sekreter İlhan Kara, Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Oğuzhan Serinkaya, Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Nurhan Yapıcı Özel, İnsan Haklarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Saliha Eylül Özdemir,  İl Yönetim Kurulu Üyeleri Muharrem Kayan, Zeliha Kırımlı Çeliksoydan ve İl Gençlik Kolları Başkanı Cem Emre Çakan ile birlikte  katılan Başkan Karaduman, yerel seçim süreci ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

HALKIMIZDAN DEĞİŞİM TALEBİ VAR

Milletin ayağına gittiklerini ifade eden Başkan Hakan Karaduman, "İl başkanı olduğum günden itibaren halkımızın ayağına gideceğimizi belirtmiştim. Uzun süredir vefa ziyaretleri yapıyoruz. Partimizin kuruluşundan itibaren görev yapan, partiye hizmet veren herkesi evinde, işyerinde veya bulundukları mekanlarda ziyaret ettik. 17 ilçede 500 ev ziyareti yaparak halkımızla bir araya geldik. Bu ziyaretlere il yürütme ve yönetim kurulu üyelerimiz, ilçe başkanları, ilçe yürütme ve yönetim kurulu üyeleri, belediye başkanları, kadın ve gençlik kolları, meclis üyeleri ve mahalle başkanlarımız da katıldı. Çok verimli toplantılar oldu. Ziyaretlerimizde biz fazla konuşmadık halkımız konuştu. Onları dinledik. Edindiğimiz izlenim değişim talebi olduğu yönünde" dedi.

MEVCUT BAŞKANLAR ADAYLIK BAŞVURUSU YAPAMAYACAK

Cuma günü sona erecek olan aday adayı sürecinde şu ana kadar yapılan başvuruların sayısını açıklayan Başkan Karaduman, "Şu ana kadar Büyükşehir belediye başkanlığı için 2, 17 ilçe belediye başkanlığı için ise 79 olmak üzere toplam 81 başvuru var. Mevcut belediye başkanlarımızın adaylık başvurularının alınmayacağını genel merkezimiz daha önce açıklamıştı. İl ve ilçe başkanlıklarımızla alakalı herhangi bir başvuru alınmayacak. Bununla ilgili takdir genel merkezimizin. Genel merkezimiz değerlendirmelerini yapıp mevcut belediye başkanlarımızla ilgili karar verilecek. Büyükşehir belediye başkanlığı adayları aralık ayının başında açıklanacak. Genel merkezimizle istişare halindeyiz. Önümüzdeki süreçte daha sık devam edecek" dedi.

3 DÖNEM KURALI

Belediye başkanlığındaki 3 dönem kuralı hakkında sorulan bir soru üzerine Başkan Karaduman, "Bizde 3 dönem Havza, Çarşamba ve Canik ilçelerimiz var. Canik’in bir dönem belde olması 2 dönem ilçe olması, 3 dönem kuralına dahil olur ya da olmaz yorumu genel merkezimize ait. Cumhurbaşkanımız büyük ihtimalle tamamı dedi. Belki az bir istisna orada kullanılabilir. Ama bu Samsun'a denk gelir mi bilemiyoruz" şeklinde cevap verdi.

TEMAYÜL PAZAR GÜNÜ

18 Kasım Pazar günü 10.00-16.00 saatleri arasında Şehit Ömer Halisdemir Salonu'nda gerçekleştirilecek temayül öncesi açıklama yapan Karaduman, "Temayüle katılacak olan yaklaşık 3 bin teşkilat mensubu arkadaşımız elektronik ortamda değerlendirme yapacak. Teşkilat mensuplarımız tarafından mevcut ilçe belediye başkanlarımızın değerlendirmesi yapılacak. İlçe belediye başkanlarına ilişkin; Belediye Hizmetleri yönünden nasıl buluyorsunuz? Halkla ilişkiler yönünden nasıl buluyorsunuz? Teşkilat ilişkileri yönünden nasıl buluyorsunuz? Partimizin ilke ve değerleri açısından nasıl buluyorsunuz? Belediye başkanının yeniden aday gösterilmesini ister misiniz? soruları yönünden iyi, orta ve zayıf diye değerlendirme sorulacak. Ayrıca teşkilat mensuplarımızdan temayülde, aday adayı olan veya olmayan önerdiğiniz iki kişinin adının yazılması istenecektir. Büyükşehir belediye başkanlığı için değerlendirme olmayacak. Katılımcılardan sadece 3 isim önermeleri istenecektir. Temayül yoklaması bittiğinde sonuçlar anında Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a iletilecek" ifadelerini kullandı.  

 

adminadmin