Röportaj
Giriş Tarihi : 24-11-2016 11:23   Güncelleme : 24-11-2016 11:23

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel; İl yönetimleri seçimle gelir, seçimle gider!

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel gündemin akıllarda kalan en özel sorularını Akasyam Haber’e açıkladı.

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel; İl yönetimleri seçimle gelir, seçimle gider!

Samsun Haber - Samsun’da 15 Temmuz sonrasında yapılan operasyonlarda bazı bürokratlar ve siyasetçiler hakkında basın-yayın organlarında yer alan FETÖ iddiaları hakkında merak edilenleri Göksel şu sözler ile açıkladı.

“Samsun’da FETÖ mensuplarına yönelik operasyonlar devam ediyor. 17-25 Aralık sonrasında başlatılan temizlik operasyonlarına, 15 Temmuz’dan sonra daha da hız verildi. Bu kapsamda, 15 Temmuz’dan sonra, FETÖ’ye yönelik operasyonların daha hızlanması ve kararların daha da hızlı alınabilmesi adına OHAL ilan edildi. Böylelikle Türkiye genelinde ve Samsun özelinde; kamuda, yerel yönetimlerde, askeriyede, emniyette kısacası tüm kurumlarda FETÖ temizliği yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. Bu operasyonlar, tüm kurumlarımızdan vatan hainleri temizlenene kadar devam edecek”

Başsavcı vekilinin Av. Cem Şenocak hakkında para yok açıklaması vardı. Başbakanımız gazetecilere verdiği röportajda ise bir avukatın kasasında 800 milyon lira çıktığını söyledi. Bu çelişkileri nasıl yorumluyorsunuz sorumuza verdiği cevapta ise Göksel

“15 Temmuz FETÖ’nün darbe girişimi sonrasında, Samsun’da bir avukatın kasasında 800 milyon TL çıktığına dair bir haber yapıldı. Bu haber ve bilgiler Türkiye gündeminde de yer aldı. Haberin ardından başsavcı vekili de böyle bir paranın olmadığını söyledi. Avukatın kasasında şahsına ait olmayan, ‘Karadeniz Bölgesi’nin himmet parası’ olarak adlandırılan bir para olduğu da Başbakanımız tarafından açıklandı. Bu açıklamalar doğrultusunda da konunun tarafları başbakanımız ve başsavcılıktır. Bizim de Başbakanımızın açıklamalarının üzerine açıklama yapmamız doğru değildir” diye belirtti.

Samsun’da FETÖ yapılanmasına yönelik operasyonların üstü kapatılmasına yönelik yoğun iddialar var. Diğer illere nazaran Samsun bu konuda daha önde gibi gözüküyor. Sizin fikriniz nedir diye sorduğumuzda Başkan Göksel’den gelen açıklama

“Samsun’da FETÖ’ye yönelik OHAL’den sonra çıkan KHK’larla birlikte, kararlılıkla ve titizlikle çalışmalar yapılmaktadır. Operasyonlar devam etmektedir. Hükümetimiz, bakanlıklarımız, valilikler ve teşkilatlarımız bu noktada çalışmalarını sürdürüyor. Samsun’da FETÖ operasyonlarının üstünün kapatılması gibi bir durum söz konusu olmadı” şeklinde cümlelerine yer verdi.

Referandumdan sonra erken seçim hazırlıkları yapılacak mı sorumuza verdiği açıklamada ise Göksel

“FETÖ ile mücadele yoğun bir şekilde devam ederken, ülkemizin bir diğer gündemi de Yeni Anayasa çalışmalarıdır. Bu doğrultuda Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkanımız Hayati Yazıcı, Nisan ayı içerisinde Yeni Anayasa için referandum yapılabileceğini duyurmuştu. Ardından da başbakanımız erken seçimle ilgili bir çalışmanın olmayacağını kamuoyuna bildirdi. Yeni Anayasa ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Bizim için ilk öncelik Yeni Anayasa Referandumudur. Erken seçimi konuşmak, şuan için doğru değildir. Çünkü Başbakanımız 2019’a kadar seçim olmayacağı beyanatını 113. İl Başkanları toplantısında vermiştir. Bizi de bağlayan Başbakanımızın sözüdür. Varsayımlarla konuşmayı doğru bulmuyorum” dedi.

AK Parti Türkiye’de bazı il yönetimlerinin görevden alınacağına dair iddialar var. Samsun bunun neresinde sorumuza cevaben Başkan Göksel

“AK Parti Türkiye’nin tarihini yansıtan bir partidir. AK Parti geçmişi Malazgirt’e dayanan bir ecdadın kurduğu partidir. Bunu herkes biliyor. İl Yönetimlerinde değişiklikler olabilir. Ancak il yönetimlerinin eksikliği ve yetersizliği varsa, Genel Merkezimiz gerekli değerlendirmeyi yapar ve gereğini yerine getirir. AK Parti dinamik bir yapıya sahiptir. AK Parti’nin bu dinamik yapısı, demokrasinin de üstünlüğünü her zaman ve her koşulda göstermektedir. Bu durum il yönetimleri için de geçerlidir. İl Yönetimleri seçimle gelir, seçimle gider. Bu kuruluşumuzdan bu güne kadar böyle olmuştur” ifadesine yer verdi.

İNCE ELEYİP SIK DOKUYORUZ

Samsun’da Resmi dairelerde atamalar yapılmıyor. Siyasette çok başlılık görüntüsü olduğu iddiaları hakkında ne düşünüyorsunuz diye sorumuza ise Göksel

“Şu andaki hassas durumdan dolayı ince eleyip sık dokuyarak, resmi dairelerde atamalar yapılmaktadır. Atamalar titizlik arz eden konulardır. Bu konuda titiz ve detaylı bir çalışma gerektirir. Bu da uzun bir süreç demektir. Biz ilimizde yapılan atamalar konusunda milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, ilçe teşkilatlarımızla ve en önemlisi bakanlıklarımızla koordineli hareket ediyoruz. Şu anda atamalar yapılıyor. Milli Eğitim Müdürü görevine devam ediyor. Sağlık İl Müdürü ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’nin de ataması yapıldı. Bazı kurumlarımızda vekâleten müdürlük yapan isimler var. Bu kurumlarla ilgili de çalışmalar devam ediyor” şeklinde cevap verdi.

AK Parti Kongresi ne zaman yapılacak, Kongre süreci nasıl işleyecek. Siz aday mısınız, Genel Merkez önceden olduğu gibi aday belirleyecek mi. Genel Merkezin belirlediği adaya rağmen ikinci bir aday çıkarsa ne olacak sorusuna cevaben Muharrem Göksel

AK Parti Kongreleri 2017 yılının ortalarında delege seçimleri ile başlayacak ve ilçe, il kongresi şeklinde devam edecektir. Şu an gündemimizde kongreler yoktur” ifadelerini kullandı.

Gül Gülsüm GÜNDÜZ 

adminadmin