Samsun Haber
Giriş Tarihi : 11-04-2017 13:01   Güncelleme : 11-04-2017 13:01

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş: 16 Nisan Milat Olacak

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, 16 Nisan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması'na kısa bir zaman kala Terme ve Çarşamba ilçelerinde gerçekleştirdiği yoğun programlarla hemşehrilerine neden 'Evet' denilmesi gerektiğini anlatmaya devam ediyor.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş: 16 Nisan Milat Olacak

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Terme ve Çarşamba ilçelerinde gerçekleştirdiği yoğun programlarla dur durak bilmeden çalışmalarını sürdürüyor. Sabah Terme ilçesinde esnaf, sivil toplum kuruluşu ziyaretleri yaparak hemşehrileri ile buluşan Milletvekili Köktaş, akşam ise Çarşamba ilçesinde gençekleştirdiği miting ve genç kürsü programlarıyla binlerce kişiye ulaştı.

16 NİSAN ÇOK ÖNEMLİ

Hasbahçe mahallesinde havai fişekler ve meşalelerle sevgi gösterileri ile babaocağı Çarşamba'da karşılanan Milletvekili Köktaş gösterilen ilgi, alaka ve desteğe teşekkür etti.

Değişik meslek gruplarında çalışan ve eğitimini sürdüren gençlerle Genç Kürsü programında biraraya gelen Milletvekili Köktaş, "Tecrübe paylaşımında bulunduğumuz gençlere neden siyasette olmaları gerektiğini anlattık. Ülkemizin gelecek güzel yarınlarını gençlerimizle birlikte inşa edeceğiz inşallah. Bunun için 16 Nisan çok önemli... Onun için kararımız net oyumuz evet diyoruz. Termeli, Çarşambalı hemşehrilerimizden bugün söz aldık, İnşallah 16 Nisan da güçlü bir evet diyerek rekor kıracak." dedi.

SİYASİ TARİHİMİZ KRİZLERLE DOLU

Türkiye'nin 1982 Anayasası öncesi ve sonrası cumhurbaşkanlığı seçimleri, siyasi tarihimizde krizlerle muhtıralarla, darbelerle, bildirilerle anıldığını belirten Milletvekili Köktaş, "O dönemler de seçilmişlerin üzerinde vesayet rolü oynayacak aday üzerinde uzlaşılmadığında cumhurbaşkanı adayları tehditlerle adaylıktan vazgeçirilmiş, Meclisin cumhurbaşkanı seçememesi için gerekli her türlü manevralar yapılmış, hukuk skandalları ile seçimler engellenmeye çalışılarak, siyaset kurumu cumhurbaşkanını seçemiyor bahanesi ile cumhurbaşkanlığı seçimleri darbelerin gerekçesi yapılmıştır.  

HALK OYU İLE SEÇİLMİŞ İLK CUMHURBAŞKANI

11. Cumhurbaşkanının seçimi öncesinde de Çankaya üzerinden vesayet kurgulamaya alışık çevreleri yine bir telaş sarmış, “Tehlikenin farkında mısınız” sloganları ile yapılan mitingler, 27 Nisan  bildirisi ve 367 şartının dikte edilmesi karşısında dik duran AK Parti iktidarı, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kriz olmaktan çıkarılması için anayasa değişikliği yolunu açmış, cumhurbaşkanının halkoyu ile seçilmesini sağlamıştır.       

Yapılan halkoylamasında aziz Milletimiz, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kriz olmasını istemiyorum. Bundan sonra cumhurbaşkanını ben seçeceğim” diyerek  demokrasi reformuna %69 evet diyerek imza attı. Bunun ilk uygulaması 10 Ağustos 2014'te; AK Parti kadrolarının lideri sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı ilk turda Türkiye Cumhuriyetinin halkoyu ile seçilmiş ilk cumhurbaşkanı yaparak gösterdi.

16 NİSAN MİLAT OLACAK

O vesayetçi, darbeci zihniyet 27 Mayıs’ta Menderes’i Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı astı. 12 Eylül’de gençlerimizi baharında soldurdu. 28 Şubat’ta insanlarımızı ötekileştirdi. 17-25 Aralık'ta millete kumpas kurdu ama 15 Temmuz’da çok sert kayaya çarptılar. Milletin yumruğu tepelerinde patladı. Allah’ın yardımı, milletin desteğiyle, millet iradesine yönelen her türlü saldırıyı bertaraf ettik, etmeye de devam edeceğiz. Halkın tercihini sindiremeyenlere karşı dik durduk demokrasiyi koruduk. İşte bu şer odaklarıyla daha da güçlü mücadele için 16 Nisan bir milat olacak. Sandıktan çıkan her bir evet Türkiye gücüne güç katacak, şer odaklarının hesaplarını bozacak, Vesayet odaklarını bitirecek inşallah." diyerek sözlerine son verdi.

 

adminadmin