Samsun Haber
Giriş Tarihi : 05-04-2017 14:31   Güncelleme : 05-04-2017 14:31

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş: Bizim Derdimiz Hizmet Etmek

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un “Referandumda evet çıkarsa İzmir’den denize dökeceğiz” şeklindeki sözlerine büyük tepki göstererek kendisini istifaya davet etti.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş: Bizim Derdimiz Hizmet Etmek

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, güçlü yasama, güçlü yürütme, siyasi istikrar, hızlı karar alma ve uygulama, daha müreffeh bir millet ve  büyük Türkiye için "Evet" dediklerini söyledi.

Milletvekili Köktaş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması süreci kapsamında baba ocağı Çarşamba'da esnaf ziyareti yaparak hemşehrileri ile biraraya geldi.

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, AK Parti İlçe Başkanı Halit Doğan, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Gençtürk, belediye meclis ve teşkilat üyelerinin katılımıyla Dr. Ata Giritli Caddesi ve Atatürk Bulvarı'nda esnaf ziyareti yaparak hemşehrileri ile biraraya gelen Milletvekili Köktaş ayrıca ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen Cemil Şensoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen Sandık Eğitim Toplantısı'na katıldı.

SANDIK NAMUSTUR

Yeni anayasa mecliste kabulünün ardından referandum çalışmaları kapsamında ilçe ilçe, mahalle mahalle, kapı kapı dolaşarak yeni sistemi anlattıklarını büyük bir özveri içinde neden evet denilmesi gerektiğini anlattıklarını belirten Milletvekili Köktaş, "Bu yoğun çalışmaların meyvesini inşallah 16 Nisan'da sandıkta alacağız. Bu anlamda tarihi önem taşıyan 16 Nisan referandumunda sandık görevlilerine de büyük sorumluluklar düşüyor. 

Her zaman ifade ediyoruz sandık namustur. Demokrasi, sandıkta başlar ve sandıkta tecelli eder. Onun bir oy deyip geçmeyeceğiz, sandığa ve oylara her seçimde olduğu gibi sahip çıkacağız. Bu düşünceler içinde şimdiden sizlere başarılar diliyorum." dedi.

İSTİFAYA DAVET 

Her zaman demokrasiye inandıklarını, milletin kararına saygılı olduklarını sözle ifade eden CHP'nin, Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un “Referandumda evet çıkarsa İzmir’den denize dökeceğiz” şeklindeki sözlerine sert sözlerle eleştiren Milletvekili Köktaş, "Mecliste CHP'yi temsil eden bu kişinin yapmış olduğu açıklamayı çok talihsiz, sığ ve vasıfsız buluyorum. 

AK Parti olarak bugüne kadar sandıktan çıkan her karara saygı duyduk. Milletimizin kararı her zaman başımızın üstündedir, olmaya da devam edecek inşallah. Bu ülkenin asıl sahipleri, aziz milletimiz ve vatansever onurlu halkımızdır.

Ancak bu topraklar içinde yaşayan aziz milletimizin kararına saygı duymayan Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’u açıklamasından ötürü istifaya davet ediyorum.

BİZİM DERDİMİZ HİZMET ETMEK

Tarihte biz mücadelemizi İzmir de denize dökülen düşmanlarla verdiğimiz düşünüyorduk. Ama maalesef geçen zaman içinde bu ülkeye düşmanca düşünceler ve bu davranışlarını besleyenler olduğunu bu açıklamadan da net bir şekilde görmekteyiz. 

Bu anlamda bu sözleri sarf eden CHP'li Bozkurt’a Samsundan bir mesaj göndermek istiyorum. İzmir'den denize dökülen düşmana karşı verilen büyük mücadelenin ilk startının verildiği meşale şehir, istiklal şehri Samsun 16 Nisan da size yakışan cevabı sandıkta güçlü bir şekilde evet diyerek verecektir. Biz evet diyene de hayır diyene de hizmet etme derdimiz var. Bu anlayış içinde bugüne kadar hareket ettik. Bundan sonra da etmeye devam edeceğiz" diye konuştu. 

adminadmin