Samsun Haber
Giriş Tarihi : 01-04-2017 11:34   Güncelleme : 01-04-2017 11:34

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş: Gençlerine Güvenmeyen Geleceğine Güvenemez

Samsun Haber - AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Başbakan Binali Yıldırım'ın 'Yeni Anayasa' üzerine kaleme aldığı mektupları Termeli gençlere teslim etti. Milletvekili Köktaş, "Türkiye'de yaşayan 8 milyon genç kardeşimize siyasette aktif olarak yer alma imkanı veriliyor. Artık gençler ülke sorunlarına seyirci kalmayacak, bizzat sorumluluk ve söz sahibi olacak.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş: Gençlerine Güvenmeyen Geleceğine Güvenemez

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması süreci kapsamında Terme ilçelerinde yoğun bir program gerçekleştirdi.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme İlçe Başkanı Ali Kılıç, Belediye Meclis ve İlçe Teşkilat üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen programda ilçe meydanın da bulunan çay ocaklarında oturan vatandaşlarla sohbet eden Milletvekili Köktaş, daha sonra AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın "Yeni anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" üzerine kaleme aldığı ve 81 ilde tüm gençlere gönderilen mektupları Termeli gençlere teslim etti. 

ENDİŞEYE GEREK KALMAYACAK

Millet olarak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak, Türkiye’ye çağ atlatacak değişimin tarihi gününe kısa bir zaman kaldığını ifade eden AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Ülkemizi siyasi, ekonomik ve sosyal alanlarda yüksek hedeflere ulaştıracak, gücüne güç katacak yeni bir sürece doğru ilerliyoruz. 16 Nisan Pazar günü yapılacak olan halk oylaması milletimizin oylarına sunulacak. Bu değişikliğin amacını gittiğimiz her yerde anlatmaya, geçmiş dönemler de yaşanan siyasi belirsizliklerin yaşattığı karanlık günleri anlatarak hatırlatmaya çalışıyoruz.

Yeni sistem de hükümeti ve cumhurbaşkanını doğrudan milletimiz seçecek. Yani sandıkların kapandığı sonuçların resmi olarak açıklandığı zaman 'Hükümet kuruldu mu, kurulmadı mı' gibi endişe duyulmayacak. 

Seçilen cumhurbaşkanı, kuracağı hükümet ile beş yıl kesintisiz ülkeyi yönetecek. Nihayetinde hizmetlerin ve seçim vaatlerinin gecikmesi söz konusu olmayacak. Güçlü iktidar, sürekli istikrar ve güven yeni sistem ile beraberinde gelecek. 

GENÇLERİNE GÜVENMEYEN GELECEĞİNE GÜVENEMEZ

AK Parti döneminde seçilme yaşı 30'dan 25'e düşürülmüştü, şimdi de 18'e indiriyoruz. Böylece Türkiye'de yaşayan 8 milyon genç kardeşimize siyasette aktif olarak yer alma imkanı veriliyor. Artık gençler ülke sorunlarına seyirci kalmayacak, bizzat sorumluluk ve söz  sahibi olacak.

Buna karşı çıkanlar var. Sayın Kılıçdaroğlu ne diyor? '18 yaşında genç biri milletvekili olur mu?' Niye olmasın Termeli kardeşlerim. 18 yaşında evlenen, ehliyet alan, oy kullanan, 20'sinde askere giden, ama milletvekili olmaya gelince 18'sin daha küçüksün denilecek. Ülkemiz de 18-25 yaş arasında 8 milyon gencimiz var. Bizler her zaman gençlere güvendik ve siyasetimizde her zaman onlara yer verdik. Çünkü gençlerine güvenmeyen geleceğine güvenemez. Biz bu anlayış ile yola çıktık, Allah'ın izniyle bu anlayış içinde de yolumuza devam ediyoruz." diye konuştu. 

 

adminadmin