Samsun Haber
Giriş Tarihi : 03-04-2017 14:22   Güncelleme : 03-04-2017 14:22

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş: Mesele Memleket Meselesi

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Vezirköprü'de hemşehrileri ile buluştu. Milletvekili Köktaş, "Ne diyor hayırcılar, yeni sistem de Meclis etkisiz hale geliyor, yok oluyor. Bu kocaman bir yalan. Meclisimiz daha da güçleniyor." dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş: Mesele Memleket Meselesi

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması süreci kapsamında Vezirköprü'ne esnaf ve vatandaşlarla biraraya geldi.

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, İlçe Başkanı Halil İbrahim Doğan ve ilçe teşkilat üyelerinin katılımıyla Atatürk İş Merkezi'nde sivil toplum kuruluşu temsilcileri, üyeleri, muhtarlar ve Vezirköprülülerle buluşan Milletvekili Köktaş, esnaf ziyareti de yaparak yeni sistem hakkında bilgiler verdi. 

Kendisine iletilen sorulara da yanıt veren Milletvekili Köktaş, hayırcıların kendi söylediklerine kendilerinin bile inanmadığını, yalanlar üstüne kurulu cümleler sarfettiklerini söyledi. 

Vezirköprü Belediyesi tarafından alınan iş makinalarını düzenlenen törenle hizmete açan Milletvekili Köktaş, ''İlçemize güzel çalışmalar yapması temennisiyle, Rabbim kaza bela vermesin. Hayırlı uğurlu olsun.'' dedi.

MESELE MEMLEKET MESELESİ

Vatandaşların yoğun ilgi, alaka ve desteklerine teşekkür eden Milletvekili Köktaş gerçekleştirdiği programlarda şu sözlere yer verdi: "16 Nisan’da önemli bir karar vereceğiz.  Vereceğimiz bu önemli karar, sadece çocuklarımızın, torunlarımızın, yedi ceddimizi, gelecek neslimizi ilgilendiren bir karar, yani öyle sıradan bir iş değil. 

Fakat bu meselenin bir Recep Tayyip Erdoğan ya da Binali Yıldırım meselesi olmadığını, memleket meselesi Türkiye'nin beka meselesi olduğunu bilmeyenler, anlamayanlar olabilir, bunu anlat için günlerdir yollardayız. Kapı kapı dolaşıp meselenin ne kadar önemli olduğunu anlatıyoruz. 

Bakın 15 Temmuz’da neler yaşadık?  O hain darbe girişiminde istiklalimiz, demokrasimiz, bağımsızlığımız tehlike altına girdi. 

O gece 80 milyon vatan evladı ülkeye sahip çıktı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına icabet etti, meydanlara indi, göğsünü tanklara, tüfeklere siper etti ve bu alçak kalkışmaya dur dedi. Halkın gücü o gece tankın gücünü yendi, bu bayrak inmedi, bu ezanlar dinmedi. 15 Temmuz kahramanlarımızı, şehitlerimizi asla ve asla bu millet tarafından unutulmayacak. Gerek FETÖ ile gerek bölücü terör örgütü ile mücadelede hayatını kaybeden bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize uzun ömürler diliyorum.

5 YILLIĞINA KARAR VERİLECEK

Ne diyor hayırcılar, yeni sistem de Meclis etkisiz hale geliyor, yok oluyor. Bu kocaman bir yalan. Meclisimiz daha da güçleniyor. Şimdi ki sistemde hükümet Meclisin içinden çıkıyor, dolayısıyla Meclis yasama faaliyetleriyle denetleme faaliyetleri iç-içe yürütüyor. Bakanlar aynı zamanda milletvekili, dolayısıyla icraatları da yapan aynı, yasamayı yapan da aynı, denetlemeyi yapan da aynı. Çokça söyledikleri kuvvetler ayrılığı yok. Yeni sistem ise ikisini birbirinden ayırıyor. Milletvekilleri artık kanun teklifi verecek. Sandıkta gelecek 5 yıl için Türkiye’yi hangi kadroların yöneteceğine milletimiz karar verecek. Vesayet ortadan kalkacak. 

Bu anlamda yerli, milli, demokrat ve özgürlükçü olan, Türkiye’nin istiklalini ve istikbalini önemseyen herkesin 16 Nisan’da sandıkta tercihinin ‘evet’ olacağına yürekten inanıyorum." diye konuştu.

adminadmin