Samsun Haber
Giriş Tarihi : 12-04-2017 12:35   Güncelleme : 12-04-2017 12:35

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş,Türkiye Güç Kazanacak

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Yeni sistemle birlikte milletimiz Cumhurbaşkanını seçecek, hükümeti kuracak. Türkiye’yi hep güçlü hükümetler yönetecek. İktidarın, milletten başka sahibi olmayacak." dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş,Türkiye Güç Kazanacak

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, 16 Nisan Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması kapsamında çalışmalarını Salıpazarı ve Yakakent ilçelerinde sürdürdü.

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Salıpazarı İlçe Başkanı İsmail Yaman, Yakakent İlçe Başkanı Sefer Tek, İl Koordinatörleri Salih Çelik ve Ümit Seven ile ilçe teşkilat üyelerinin katılımı ile sandık kurulu eğitim toplantısına katılan Milletvekili Köktaş, ayrıca düzenlenen programlarda ilçelerde faliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının yönetici, üyeleri, muhtarlar, esnaflar ve vatandaşlarla biraraya geldi.

16 NİSAN ÖNEMLİ BİR TARİH

Uzun süredir sahalarda yeni anayasa ile birlikte yürürlüğe girecek olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattıklarını belirten Milletvekili Köktaş, "16 Nisan'a kısa bir zaman kaldı. Bu zaman içinde bizler İlçe ilçe, mahalle mahalle, kapı kapı dolaşarak neden evet denilmesi gerektiğini anlatmaya devam edeceğiz. Çünkü bu tarih ülkemizin geleceği için çok önemli. İnşallah milletimizin sarsılmaz desteği ve duaları ile inşallah 16 Nisan da memleketimiz için büyük önem arz eden bu yeni sistem hayata geçecek. 

SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ ŞART OLDU

Bu yeni sistem 15 Temmuz’dan sonra mevcut düzenin değişmesinin şart olduğu ortaya çıktı. Her zaman ifade ediyoruz bu mesele memleket meselesi, bu mesele memleketin beka meselesi dedik ve AK Parti olarak, Milliyetçi Hareket Partisi ile bir araya geldik, bu yeni anayasa değişiklik teklifini hazırladık. 

Meclis’e götürdüğümüz zaman dedik ki, bu değişiklik Meclis’in tamamın onayını da alsa, biz mutlaka işi sahibi millete götüreceğiz dedik, kararı millet verecek dedik.

Çünkü biz bugüne kadar gücümüzü hep milletten aldık, Milletimiz ne dediyse biz onu yaptık. Milletimizin istemediği, razı olmadığı hiçbir işin içinde olmadık.  İşte 16 Nisan’da milletimizin huzurunuza cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini getiriyoruz. Bu yeni sistem ne mi getiriyor. Seçimde sandık kapandı Türkiye’de hükümet kuruldu. Öyle vekilleri seç, Ankara’ya gönder, günlerce partiler uğraşsın hükümet kurdu, kurmadı derdi ortadan kalkıyor. 

TÜRKİYE GÜÇ KAZANACAK

Milletimiz kuracak hükümeti, cumhurbaşkanını seçecek, hükümeti kuracak. Türkiye’yi hep güçlü hükümetler yönetecek. İktidarın, milletten başka sahibi olmayacak. Ne bürokrasi, ne yargı, ne asgari bürokrasi milli iradeye asla karışamayacak. 

Millet kim seçtiyse, ülkeyi o yönetecek, hesabı veren de o olacak. Meclis daha güçlü olacak. Cumhurbaşkanını denetleyecek, hükümetini denetleyecek, kanunları yapacak. Yargı hem tarafsız olacak hem da bağımsız olacak. Devletin işleri hızlanacak.  Ekonomi daha istikrarlı hale gelecek, büyüme artacak, Türkiye güç kazanacak. Onun için 16 Nisan da evet diyoruz." diyerek sözlerine son verdi.

Milletvekili Köktaş, ilçelerde yapılan çalışmaları da yerinde inceleyerek Belediye Başkanlarından bilgiler aldı.

 

adminadmin