Samsun Haber
Giriş Tarihi : 18-07-2019 08:56   Güncelleme : 18-07-2019 08:56

AK Parti Samsun Milletvekili Köktaş’tan Fındık Fiyatı Açıklaması

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, bugün Fındık Bölgesi Milletvekilleri olarak yaptıkları toplantı hakkında açıklama yaptı.

AK Parti Samsun Milletvekili Köktaş’tan Fındık Fiyatı Açıklaması

Milletvekili Köktaş, toplantının bir adım sonrasının Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile biraraya gelerek, hasat dönemi başlamadan önce fındık fiyatının açıklanmasını ve fındıkta belirsizliğin ortadan kalkmasını amaçladıklarını söyledi.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bugün Fındık Bölgesi Milletvekillerimiz ile birlikte 2019- 2020 fındık sezonunu değerlendirmek ve eylem planı oluşturmak üzere biraraya geldik.

Bu toplantımızın bir adım sonrası Fındık Bölgesi Milletvekili olarak; Tarım ve Orman Bakanımız sayın Bekir Pakdemirli ile biraraya gelerek, hasat dönemi başlamadan önce fındık fiyatının açıklanmasını ve fındıkta belirsizliğin ortadan kalkmasını amaçlıyoruz.

Fındık; her dönemde çiftçi, fındık birlikleri, ihracatçı ve alıcıların rekolte üzerinden tatsız açıklamalar yaptığı, muhalefet partilerinin spekülatif açıklamalar yapıp, fındık üzerinden basit siyaset yapma anlayışının geliştirildiği önemli bir endüstriyel, sanayi ve tarım ürünüdür.

AK Parti hükümetleri olarak çiftçimizin her zaman yanında olduk. Ürün, yatırım ve alan bazlı destekleri vererek çiftçimizin tarımla uğraşan insanlarımızı mağdur etmemeye gayret gösterdik.

İşte bugünde, bunun hedefe ulaşması için ön çalışmalarımızı hızlandırdık. AK Parti hükümetleri olarak hiç bir dönem çiftçimizi, sanayicimizi yanıltmadık, popülist siyaset yapmadık. Hele hele ucuz siyasete asla prim vermedik. Bu, bundan sonrada böyle olacak.

Geçen yıl Ziraat Odaları ve taraflar, rekoltenin düşük olduğunu, hükümetin fiyat açıklamaması gerektiğini fındık fiyatlarının tırmanışta olduğunu, bizlere bildirmeleri üzerine, hükümet olarak sessiz kaldık. Ancak daha sonra gelişen olaylar üzerine, fiyatların yukarı gitme yerine, aşağıya doğru düştüğünü gördük ve çalışmalar yaparak 14,00 TL ve 14,50 TL fiyat verilmesinin uygun olacağını ve bu fiyattan sonra da fındığın 18,00 TL’leri gördüğünü hep beraber müşahede ettik.

Bu fiyatlar baz alınarak inanıyorum ki, bu yıl fındığa, hem hükümetimize yük gelmeyecek, hem yurt dışı alıcıları sıkıntıya koymayacak, hem de çiftçimizin rahat edeceği bir fiyat ilerleyen günlerde bakanlığımız tarafından kamuoyu ile paylaşılacak ve fındık üreticimiz stratejisini ona göre kurgulayacaktır.
Gelişmeleri hemşehrilerimizle yeri ve zamanı geldiğinde paylaşmak istiyoruz. Fındığın kararını, fındıkçıların vermesini istiyoruz, ucuz siyasetle gündeme gelmek isteyenlerinde geçmişte fındıkla alakalı ne yaptıklarını bilmek istiyoruz." 

adminadmin