Samsun Haber
Giriş Tarihi : 04-01-2017 16:13   Güncelleme : 04-01-2017 16:13

AK Parti Tekkeköy İlçe Başkanı Güngör:Meclis Üyeleri Tüzüğe Aykırı Hareket Ettiler

AK Parti Tekkeköy İlçe Başkanı Yusuf Güngör, basında yer alan CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akçagöz’ün iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Güngör, “Tekkeköy Belediye Meclisi’nde grup kararına uymayan üç meclis üyesi partimizin tüzüğüne uymadıkları için disipline sevk edilmiştir” dedi

AK Parti Tekkeköy İlçe Başkanı Güngör:Meclis Üyeleri Tüzüğe Aykırı Hareket Ettiler

Samsun Haber - AK Parti Tekkeköy İlçe Başkanı Yusuf Güngör, basın organlarında yer alan Tekkeköy Belediye Meclis üyeleri ile ilgili konuda açıklamalarda bulundu. CHP İl Başkanı Tufan Akçagöz’ün ‘Kredi kullanımına red oyu veren meclis üyeleri disipline verilerek parti üyeliklerinin askıya alınması ve milletin oyuyla seçilmiş insanların tercihlerinin tahakküm altına alınması’ iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyleyen Güngör, “Meclis üyeleri parti tüzüğümüze aykırı hareket etmişlerdir” diye konuştu.

GRUP KARARINA UYMADIKLARI İÇİN DİSİPLİNE SEVK EDİLDİLER

Güngör, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akçagöz’ün iddia ettiği gibi, ‘Tekkeköy Belediyesi Meclisi’nde meclis üyelerinin kredi kullanımına red oyu verdikleri için disipline sevk edildiği’ sözü gerçeği yansıtmamaktadır. Şöyle ki, ‘Krediyi kabul etmedi’ diye bir disiplin kuralımız yok. Meclis üyelerine ilişkin disiplin kararı, grup kararına uymayan meclis üyeleri hakkında disiplin maddesi gereği uygulanmıştır. Tekkeköy Belediye Meclisi AK Parti Grubunda partimizin aldığı grup kararına üç arkadaşımızın uymamasından kaynaklanan bir disiplin suçu vardır ve bu gerekçeyle üç arkadaşımız disipline sevk edilmiştir. Bu durumun anlaşılamaması dolayısıyla da CHP İl Başkanı Tufan Akçagöz yanlış ifadelerle basına beyanat vermiştir. Bizim sistemimiz, tüzüğümüze göre çalışmaktadır. Meclis öncesinde toplanan meclis grubumuz, birçok madde üzerinde sırasıyla oylama yapar. Bunların içerisinde bahsi geçen kredi konusu da var. Bu maddeler, grupta oy çokluğuyla alınan karar neticesinde meclis gündemine alınmıştır. Mecliste de grup kararına tüm meclis üyelerinin uyması gerekmektedir. Bu arkadaşlar da grup kararı dışında hareket ettikleri için AK Parti Tüzüğünün 116.6 maddesi (Usulüne uygun olarak alınmış grup kararlarına uymamak) gereğince disipline sevkleri gerçekleşmiştir. Meclis üyelerinin disipline sevki, tüzüğümüze göre işlemiş ve bu karar uygulanmıştır. Bahsi geçen konuya ilişkin bir disipline sevk işlemi uygulanmamıştır.”

 

adminadmin