Samsun Haber
Giriş Tarihi : 20-10-2018 10:44   Güncelleme : 20-10-2018 10:44

Ak Parti Terme Belediye Başkan Aday Adayı Yahya Baba: İsraftan kaçınan yönetim anlayışı!

Ak Parti Terme Belediye Başkan Aday Adayı Yahya Baba: İsraftan kaçınan yönetim anlayışı!

AK Parti Terme Belediye Başkan Aday Adaylığı açıklayan Yahya Baba, Terme’nin sorunları ve bunlara dair çözüm önerilerini dile getirdiğimizde, Terme’mizi ve güzel insanlarını kendilerine dert edinmiş dostlarımızdan; bu işlerin uzaktan konuşmakla olmayacağını, sorunların üstesinden gelmek ve Terme’mizi hak ettiği daha müreffeh yarınlara taşımak için elimizi taşın altına koymamız gerektiği yönünde telkinler aldık” diyerek göreve talip olduğunu belirtti.

Baba’nın açıklaması şöyle;

Sevgili Termeliler, kendimize ait bu kısa bilgilendirmeden sonra Terme’mizi yarınlara taşıyacak hedeflere ulaştırmak için Terme’nin yönetiminde esas alınacak ilke ve esaslardan, kısaca yönetim anlayışımızdan maddeler halinde kısaca bahsetmek isterim. Bunlar;

- Katılımcı (istişareye dayalı) yönetim anlayışı,

- Kurallara uyan yönetim anlayışı,

- Adaletli yönetim anlayışı,

- Hızlı ve etkin yönetim anlayışı,

- Çözüm odaklı yönetim anlayışı,

- Şeffaf yönetim anlayışı,

- Hesap verebilir yönetim anlayışı,

- İsraftan kaçınan yönetim anlayışı,

Değerli hemşerilerim, Yöneticilere düşen en önemli görev rutin hizmetlerin ifası yanında şehrin ekonomik yönden kan kaybına engel olmak ve elden geldiğince sağlıklı bir şekilde büyümesine katkı sağlamaktır. Bu katkıyı en etkin şekilde verebilmek için ise ilçemizin imkan ve potansiyellerini bilmek ve bunlara göre hareket etmek gerekir. Yukarıda belirtilen yönetim anlayışımız çerçevesinde Termemizi yarınlara taşıyacak hedeflerimizden kısaca bahsetmek isterim.

Terme, Kafkaslardan gelen Gürcülerin, Çerkezlerin, Karadeniz’in doğusundan Rize’den, Trabzon’dan ve Alucra’dan insanların yerleştiği mümbit topraklardır. Terme geçmişten bu yana tarım ve tarıma dayalı ekonomisiyle çekim merkezi olmuştur. Doğu ve Batı Karadeniz’in ortasında tarıma elverişli vadinin adıdır Terme. Bugün Terme sahip olduğu bu potansiyellerin hiçbirini istenilen düzeyde harekete geçirememektedir. Değerli hemşerilerim, Termenin geleceği, potansiyel ve imkanlarına uygun geleneksel faaliyet alanları olan tarım ve tarıma dayalı sanayileşmedir, buna ilişkin düşüncelerimi bilahare açıklayacağım.

Sevgili hemşerilerim, Terme doğu ile batı arasında bir köprü konumunda bulunmaktadır. Özellikle yaz ayları ve bayram zamanlarında ülkemizin doğu-batısı arasında kitlesel bazda diyebileceğimiz insan hareketliliği yaşanmaktadır. Özellikle doğudan batıya dönüşlerde büyükşehirlerde yaşayan insanlarımızın tüketebileceği yerel ürünlerin pazarlanacağı alanlar oluşturulacaktır.

Belirli seviyenin üzerinde gelire sahip olan hemşerilerimiz, geliri Terme’den elde ettiği halde yaşam alanı olarak Ünye ve Samsun gibi yerleri tercih etmektedir. Bunun nedenlerini sorguladığımızda en önemli unsur olarak insanların gelir düzeyine hitap edecek konforlu ve prestijli yaşam alanlarının Terme içerisinde oluşturulamamasıdır. Bu hemşerilerimizi Termemizin içerisinde tutabilmek için, merkezin çevresinde Terme’nin yeşilliğini ve doğasını da temaşa ettirecek şekilde prestijli yeni yaşam alanlarının oluşmasına müsaade edilecek ve bunların gerçekleşmesi hususunda imkanlar ölçüsünde işadamlarımız desteklenecektir.

Kıymetli hemşerilerim, Termenin ekonomik sorunları ve bunların çözüm yollarına ilişkin şahsi bilgimiz ve birikimimiz vardır. Bunların hepsini burada açıklamamız mümkün olmayacaktır. Ancak biz biliyoruz ki Terme’nin ekonomik sorunları ve çözüm yollarına ilişkin bizim belirttiklerimizden daha değerli bilgi ve birikim bizatihi Terme’miz içerisinde ekonomik faaliyetini sürdüren sanayicilerimizde, üreticilerimizde, esnafımızda mevcuttur. Bize düşen onların bu kıymetli fikirlerini hayata geçirmek için uygun ortam ve zemini hazırlamaktır.

Terme içerisinde yaşanan ve özellikle yazın çok yoğun olarak hissedilen en önemli sorunlardan biri de otopark sorunudur, bu sorun siz Termeli hemşehrilerimizin de görüşleri doğrultusunda şehrin bazı noktalarına otopark alanları oluşturularak çözülecektir.

Yurt içinde ve yurtdışında yaşayıp da Termeye gelen ve ilçemize ciddi kaynak aktarabilecek insanlarımız, aileleriyle birlikte özellikle Terme içerisinde rahatça gezebilecekleri, oturabilecekleri ve gürültüden uzak stres atabilecekleri alan bulamamaktadırlar. Bu nedenle Termenin merkezindeki yegâne tarihi eserimiz olan Pazar Camisi ve etrafı Ankara’daki Hacı Bayram Camii, Taceddin Dergâhı modelleri esas alınacaktır. Bu sebeple süreç içerisinde bu camimizin etrafı, civarındaki mimari ve estetik açısından herhangi bir değeri bulunmayan binalardan sahiplerinin de rızası alınarak arındırılacak, buralara taş ve eskitme ahşap karışımı kapalı çarşı ile cafe restoranlar yeniden inşa edilerek Terme ve civarı için ayrı bir çekim merkezi haline getirilecektir.

Terme’mizde sosyal ve kültürel hayat yeniden canlandırılacak, bu kapsamda amatör spor turnuvaları düzenlenecek, özellikle güreş, okçuluk gibi Terme’nin kaynaklarını çokça tüketmeyecek bireysel spor dallarına ağırlık verilecek, gençlere spor yapma imkanı sunacak tesislere kaynak aktarılacaktır. Çok yoğun olarak icra edilmekte olan olta balıkçılığının yapıldığı alanlar rehabilite edilecek ve buralarda rahat ve keyifli vakit geçirmelerine imkan sağlayacak ortamlar hazırlanacaktır.

Diğer taraftan okul, sosyal ve iş çevremizden tanıdığımız değerli bilim adamları ile yazarlarını Terme’de ağırlayarak Terme’ye ve hemşerilerimizin zihin dünyalarında yeni ufuklar açacak kültürel faaliyetler gerçekleştirilecektir.

Aziz hemşerilerim, gerek şahsımızla ilgili gerekse Terme’mizin sorunları ile bunlara ilişkin çözüm önerileri bilahare bu sayfamızdan ayrıntılı olarak açıklayacağım. Diğer taraftan her belediyenin rutin olarak yapması gereken altyapı ve yol hizmetlerini yapacaklarımız arasında özel olarak belirtmeye gerek duymadım. Bu görevleri yapmak zaten her belediyenin asli görevidir. Bütün bu hususları hayata geçirirken Mülki Amirlerimizle, Büyükşehir Belediyemizle ve sizlerle sürekli istişareler halinde olacağız.

Erken saatte başlayan ve geç saatlerde biten mesailerin içerisinde olacağız. Milletimizin dertlerini dinlemek için belediyenin kapısını ardına kadar milletimize açarken sorunların yerinde anlaşılması için milletimizin ayağına gideceğiz.

Aziz Termeliler, sevgili hemşerilerim. Bütün bu hususlar muvacehesinde sorumluluğumun ve üstleneceğim yükümlülüğün bilincinde olarak Terme’mizi yukarıda belirtilen ilkeler çerçevesinde yönetmek, daha müreffeh yarınlara taşıyacak hedeflere ulaştırmak için, mutlu, çalışkan ve üretken insanların yaşadığı huzurlu bir şehre dönüştürmek için AK Partiden Terme belediye başkanlığına adaylığımı açıklıyorum.

Her makam ve imkan birer imtihandır. Allah imtihanını veremeyeceğimiz imkan ve makamı şahsen bizlere nasip eylemesin.

YAHYA BABA KİMDİR?

1974 yılında ilçemiz çay mahallesinde dünyaya geldim. 1965 yılından 1980 yılına kadar Kocaman caddesinde fındık tüccarlığı, daha sonra yine aynı caddede vefat ettiği 1997 yılına kadar gıda üzerine esnaflık yapan Kenan (miktat) BABA’nın oğluyum.

İlk okulu Yahya Kemal Beyatlı İlk okulunda okuduktan sonra Fatih Kur’an Kursunda hafızlığımı tamamladım. Daha sonra Terme İmam Hatip Lisesini bitirdim. 1994 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (Mülkiye) Kamu Yönetimi Bölümünü kazandım. Bir yılı üniversite hazırlık olmak üzere beş yılda üniversiteyi bitirerek 1999 yılında üniversiteden mezun oldum.

Üniversiteden mezun olduktan sonra sırasıyla Vergi Müfettişliği, Gümrük Müfettişliği, Gümrük ve Ticaret Bakanlığında Personel Dairesinde Daire Başkanlığı, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünde Daire Başkanlığı ile TÜBİTAK’ta İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı görevlerinde bulundum. Kamudaki görev sürem boyunca Bakanlık Merkez Disiplin Kurulu üyelikleri ile Etik Komisyonu üyeliği yaptım. Birçok Yönetmelik ve alt mevzuat çalışmalarında bulundum. Türkiye ile diğer ülkeler arasındaki Serbest Ticaret Antlaşmalarına ilişkin görüşmelere katıldım.

Bu süre zarfında Siyasallılar Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürüttüm. Halen aynı vakfın Denetim Kurulu üyeliğini yürütmekteyim.

2017 yılının Kasım ayı sonunda kendi isteğimle kamudaki görevimden çekilerek gümrükleme hizmetleri üzerine danışmanlık ve müşavirlik hizmetleri veren KDM Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği A.Ş.’yi kurdum. İstanbul merkezli kurulan şirketimiz bünyesinde halen müşavirlik hizmetleri vermeye devam ediyorum. Orta derecede İngilizce ve Arapça bilmekteyim. Evli ve dört çocuk babasıyım.

adminadmin