Siyaset
Giriş Tarihi : 12-08-2015 14:30   Güncelleme : 12-08-2015 14:30

AK Parti Trabzon Milletvekili Köseoğlu, Türk Kızılayı'na kan bağışında bulundu

SAMSUN (AA) - AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Türk Kızılayı Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi’ni ziyaret ederek kan bağışında bulundu ve kök hücre bağışçısı oldu

AK Parti Trabzon Milletvekili Köseoğlu, Türk Kızılayı'na kan bağışında bulundu

SAMSUN (AA) - AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Türk Kızılayı Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi’ni ziyaret ederek kan bağışında bulundu ve kök hücre bağışçısı oldu.

Milletvekili Köseoğlu beraberindeki AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mahmut Yazıcı, Ortahisar İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Öztürk ve partililerle birlikte Türk Kızılayı Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Dila Baran’ı makamında ziyaret ederek kurumun çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Ardından kan bağışında bulunan Köseoğlu, kök hücre kampanyasına da destek vererek bağışçı oldu.

Köseoğlu, kan bağışı ve kök hücre bağışı konusunda toplumsal bir duyarlılık amaçladığını belirterek, “Kan acil ihtiyaç değil, sürekli ihtiyaçtır. Bugün de Kızılay Kan Merkezimizi ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldık ve bağışımızı gerçekleştirdik. Tüm halkımızı Kızılay’a kan vermeye davet ediyoruz. Burada Dila hanımdan aldığımız bilgiler bizi son derece memnun etti. Örnek bir kan merkezi olduklarını görmüş olduk” ifadelerini kullandı. 

Kök hücre bağışı konusunda da vatandaşları duyarlı olmaya davet eden Köseoğlu, “Kök hücre nakli insandan insana yapılabilen ve başka türlü çaresi olmayan özellikle kemik iliği ve diğer kanserojen hastalıklarla ilgili tedavilerde kullanılan bir yöntem. Bunun için tıpkı kan donörleri gibi kök hücre donörlerinin de tespit edilip belirlenmesi gerekiyor. Kök hücre bağışı yeni bir olay. Zannediyorum ki yılbaşından itibaren çalışmalar başladı. Biz de bu önemli kampanyaya gerekli ilginin oluşması için bugün hem kan bağışında bulunduk hem de kök hücre bağışçısı olduk. Umarım hem kök hücre hem de kan bağışları günden güne artmaya devam eder” dedi.

Milletvekili Köseoğlu ardından Türk Kızılayı Trabzon Şube Başkanlığını da ziyaret ederek Yönetim Kurulu Üyesi Ali Güven’den çalışmalar hakkında bilgi aldı ve üye kaydı yaptırdı.

adminadmin