Genel
Giriş Tarihi : 18-09-2019 09:07   Güncelleme : 18-09-2019 09:07

AK Parti yeni kurulacak partilere geçişi bakın nasıl önleyecek?

AK Parti yeni kurulacak partilere geçişi bakın nasıl önleyecek?

AK Parti’de, her geçen gün artan istifaları durdurmak için eski vekil ve teşkilat başkanlarına özellikle büyükşehir belediyelerinde üst düzey yöneticilik teklif edildiği gündeme geldi. 

Oda TV’nin haberinde, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve arkadaşlarının AKP’den ayrılmasının ardından eski vekiller ve teşkilat başkanlarından neredeyse her gün bir istifa haberi gelirken;

AK Parti yönetimi geçişleri engellemek için çeşitli arayışlara girdi.

Eski vekil ve teşkilat başkanlarına, özellikle büyükşehirlerde belediye şirketlerinde üst düzey yöneticilik vaadinde bulunulduğu, kırgın ve küskün eski yöneticiler ziyaret edilerek, ekim ayında başlayacak kongrelerde yönetimde görev önerildiği belirtiliyor.

Erdoğan’ın muhalefet partileri de dahil tüm büyükşehir belediye başkanlarını Saray’a çağırmasının altında yatan nedenlerden birinin de “Parti kapsayıcı politikalarına geri dönüyor” algısı yaratılması olduğu kaydediliyor.

İhraç istemiyle disipline sevk edilen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3 eski milletvekili ve 2 eski il başkanının basın toplantısıyla AKP’den istifa ettiklerini açıklamalarının ardından AK Parti’den ne kadar istifa olduğuna ilişkin henüz bir rakam ortaya çıkmazken, AK Parti yönetimi de üye sayısının düşmesini önlemek ve sayıyı artırmak için çalışma yapıyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, son il başkanları toplantısında partinin üye sayısının 290 bin düştüğünü açıklamış, bu sayının da yüzde 95’inin ölümlerden kaynaklandığını söylemişti.

Erdoğan, partinin üye sayısının 10 milyonun üstünde olduğunu açıklamasına karşın Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı’nın verilerine göre üye sayısının son 1 yılda 800 bin azalarak 9 milyon 874 bine düştüğü ortaya çıkmıştı.

Kaynak: ODA TV

adminadmin