Genel
Giriş Tarihi : 16-11-2017 15:14   Güncelleme : 16-11-2017 15:14

Ak Parti Yönetimi Ve Kabine Değişecek

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın en uzun süreli danışmanlarından Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan, kongre sürecinde AK Parti üst yönetimi ve kabinede değişiklik olacağını söyledi.

Ak Parti Yönetimi Ve Kabine Değişecek

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yakın çalışma ekibinde en uzun süre kalan isimlerden olan Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan (kamuoyunda Mücahit Arslan olarak tanınıyor), sessizliğini taksi durağı ziyaretinde bozdu. Erdoğan’ın danışmanı olduğu dönemde hiç konuşmaması nedeniyle ‘Sessiz danışman’ olarak bilinen Arslan, belediyeler ve il-ilçe yönetimlerindeki değişimi, MYK ve kabine değişikliğinin izleyeceğini söyledi.

Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek, Arslan’ın önceki gün bir taksi durağını ziyaretinde sorular üzerine verdiği yanıtları kaleme aldı.

Zeyrek’in, “Erdoğan risk aldı… Değişim sürecek” başlıklı haberinde, şunları yazdı:

“Görevden alınan arkadaşlarımızı ya da istifalarını sunmak durumunda bırakılan başkanlarımızı adeta bir suçlu gibi görmek doğru bir yaklaşım değil. Bu nedenledir ki Cumhurbaşkanımız da bu değişikliği genelde ‘bayrak değişimi’ olarak görüyor. Bayrağı bir başkasına devretmek durumunda kalanlar arasında elbette haklarında çok eleştiri olanlar da vardı. Kimilerinin eksileri artılarından fazlaydı. Bazıları yıllardır kamuoyu önünde olmanın da etkisiyle yıpranmışlardı. Bu kararlar isabetli mi, değil mi, zamanla görülecek. Ama şu var, bu değişiklikler partimizin selameti için yapıldı; ülkemizin geleceği açısından daha isabetli olur diye yapıldı.

Partinin üst yönetimi ve kabinenin ardından belediye başkanlarına el atıldı; bazı başkanlarımızın istifası istendi. Kongrelerin başlamasıyla beraber bazı il ve ilçe başkanlıklarında kısmi değişikler yapıldı. Yakın zamanda bunlar tamamlanacak. Daha sonra kongremiz olacak. Akabinde partinin üst düzey karar alma mekanizmalarında bir kan değişimine gidilmesi muhtemeldir; MYK ve MKYK’da değişiklikler olabilir. Bu değişikliğin öncesinde veya sonrasında, tekrar bir kabine değişikliği de olabilir. Tayyip Bey bu şekilde AK Parti’nin silkinmesini, eski dinamizmini tekrar yakalamasını sağlamayı hedefliyor.”

adminadmin