Siyaset
Giriş Tarihi : 22-05-2018 13:45   Güncelleme : 22-05-2018 13:45

Ak Parti’de Liste Devrimi

24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimine ilişkin AK Parti’nin Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) sunduğu listede, eski dönemden 167 milletvekili yer alırken, 150 milletvekili ise liste dışı bırakıldı.

Ak Parti’de Liste Devrimi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerel yönetimlerdeki metal yorgunluk çağrısı, merkezi yönetimde de karşılık buldu. AK Parti Genel Başkanlığı tarafından YSK’ya sunulan listede köklü değişiklik yapıldı.

YSK’ya verilen aday listesinde 126 kadın aday yer alırken en genç vekil adayı 18 yaşındaki Elif Nur Bayram oldu. 26. dönemden 167 milletvekili tekrar aday gösterilirken, engelli milletvekili aday sayısı da 8 oldu.

5 BAKAN YER ALMADI

AK Parti'nin 27. dönem milletvekili aday listesinde, 65. Hükümet'te görev alan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AB Bakanı Ömer Çelik, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Maliye Bakanı Naci Ağbal yer almadı.

Bu arada, Başbakan Binali Yıldırım, İzmir 1. Bölgeden birinci sıradan aday gösterildi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da Yozgat birinci sıradan aday olarak YSK’ya iletildi. Kabine üyeleri Jülide Sarıeroğlu Adana, Veysel Eroğlu Afyon, Berat Albayrak ile Nurettin Canikli İstanbul 1. Bölge birinci ve ikinci sıra, Süleyman Soylu İstanbul 2. Bölge birinci sıra, Numan Kurtulmuş İstanbul 3. Bölge birinci sıra, Mevlüt Çavuşoğlu Antalya birinci sıradan aday gösterildi. Hayati Yazıcı ile Gençlik ve Spor Bakanı Ahmet Aşkın Bak, Rize birinci ve ikinci sırayı paylaştı.

YENİ İSİMLER

Hayati Yazıcı ile Gençlik ve Spor Bakanı Ahmet Aşkın Bak, Rize birinci ve ikinci sırayı paylaştı.

Fikri Işık Kocaeli birinci sıra, Eşref Fakıbababa Şanlıurfa, Mahir Ünal Kahramanmaraş birinci sıradan aday gösterilirken, milletvekili aday listesinde motosikletçi Kenan Sofuoğlu, güreşçi Selçuk Çebi ve teknik direktör Alpay Özalan da yer aldı. Özalan, İzmir 2. Bölge 2. sıradan aday gösterildi. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise Ankara 2. Bölge birinci sıradan aday oldu.

CHP VE İP DE LİSTELERİNİ VERDİ

Bu arada, CHP ve İYİ Parti de milletvekili aday listelerini YSK’ya ulaştırdı. CHP’de tartışma yaratan Eren Erdem, Barış Yarkadaş, Haluk Pekşen gibi isimler aday gösterilmedi. Gül’ün çatı adaylığına karşı çıkanlar ile İnce’nin grubunu tasfiye eden Kılıçdaroğlu, hakkında yeni dava açılan ve yurtdışına çıkış yasağı konulan Eren Erdem’e de cezaevinin yolunu gösterdi.

adminadmin