Siyaset
Giriş Tarihi : 08-10-2016 10:47   Güncelleme : 08-10-2016 10:47

Ak parti’den erken seçim sinyali!

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, yeni anayasanın mevcut meclisten çıkmaması durumunda yeni bir parlamentoya ihtiyaç doğacağını belirtti.

Ak parti’den erken seçim sinyali!

Şentop’un bu sözleri kulislerde erken seçim ihtimalini gündeme getirdi.

"Son olarak 23 Mayıs'ta üç parti temsilcisi 7 madde üzerinde anlaşıldığını söylemişti. Bu süreç nasıl ilerleyecek" sorusu üzerine Şentop, anlaşmanın sağlandığı 7 maddenin dışında anlaşma sağlanabilecek ilave maddelerin de olduğunu söyledi.

"YENİ BİR ANAYASAYA İHTİYAÇ VAR"

İlave maddelerin genel başkanların değerlendirmesine bırakıldığını belirten Şentop, "Genel başkanlar onay verdikten sonra Meclis'e bir teklif olarak verilir. Komisyonda görüşülür ve sonra devam eder. Bu, bir başlangıç olur umarım anayasayla ilgili olarak. Türkiye'nin yeni anayasaya ihtiyaç duyduğu 15 Temmuz'da yaşadıklarımızla da karşımıza çıkıyor." ifadelerini kulandı.

Şentop, "Bu yasama döneminde yeni anayasa gündemden çıkacak mı, Türkiye yeni anayasa yapabilecek mi?" sorusuna karşılık, şunları kaydetti:

"Bugünün tablosu, aslında partilerin aralarında anlaşarak, yeni anayasa yapmalarını mümkün kılıyor. Partilerin bu anayasanın Türkiye için bir zaruret olduğuna inanması lazım. Olmadığı taktirde millet, buna inanıyor ve yeni anayasayı yapacak bir parlamento tablosunu en kısa zamanda oluşturur. Anayasayla ilgili her zaman ümitliyim."

 

adminadmin