Samsun Haber
Giriş Tarihi : 20-04-2018 09:07   Güncelleme : 20-04-2018 09:07

Akasyamhaber Genel Yayın Yönetmeni Recep Yazgan Samsun Gazi Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluştu!

Samsun’da yayın yapan Akasyamhaber internet haber sitesi Genel Yayın Yönetmeni Recep Yazgan Gazi Anadolu Lisesi öğrencileriyle gazetecilik ve Samsun şehrinin temel meseleleri üzerine bir sohbet gerçekleştirdi.

Akasyamhaber Genel Yayın Yönetmeni Recep Yazgan Samsun Gazi Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluştu!

Samsun Gazi Anadolu Lisesi öğrencilerine Akasyamhaber, Bütünşehir Dergisi ve Diriliş Postası Gazetesi hakkında bilgi veren Yazgan öğrencilerin ilgiyle takip ettiği bir sunum ile Samsun’un tarihi ve kültürel değerleri hakkında da örnekler verdi.

Aksyamhaber’in dikkat çektiği ve ortaya çıkarttığı tarihi ve kültürel tahribatları sinevizyona yansıtarak öğrencilere örnekler eşliğinde Samsun Kalesinin binaların bodrumunda bulunan tarihi kalıntılarından örnekler verdi.

Tarihi Samsun Kalesinin bir iş merkezinin oto parkında can çekiştiğini kaydeden Yazgan, bu tarihi ayıbı ne yerel idareciler, ne Kültür Müdürlüğü ne de Anıtlar Kurulu ve de teknik adamlarının açıklayabildiğini sözlerine ekledi.

SAMSUN TARİHİ VE KÜLTÜRÜ TAHRİP EDİLİYOR

Akasyamhaber Genel Yayın Yönetmeni Recep yazgan, 1956 ile 1961 yılları arasında Samsun’da konuşlanan ve daha sonra Sinop’taki radar üssüyle birleşen The United States Logistics Group – TUSLOG’a bağlı Radar üssündeki Amerikan askerlerinin Samsun’daki tarihi AMİSOS Hazinelerini yağmalayarak ülkelerine götürdüklerine de değinerek belirtilen tarihlerde Samsun TUSLOG’ta görev yapmış Amerikalı askerlerin Karasamsun’daki AMİSOS Antik Şehrinin kalıntıları, mozaikler, tarihi kalıntıları balyozla pikniğe giderek talan ettikten sonra memleketlerine götürdükleri tarihi eserleri de facebook sayfalarında paylaştıklarını ortaya çıkardıklarını ve bunu haberleştirerek ilgilileri uyardıklarını ancak bu konuda kimsenin herhangi bir işlem yapmadıklarını sözlerine ekledi.

Samsun’un tarihi değerlerine sahip çıkmayanların Samsun Batı Park’a ucube bir Amazon Kadın Heykeli diktiklerini de kaydeden Yazgan, Samsun tarihini ve kimliğini tahrip etmek için çalışanlara karşı Samsun’un gerçek sahiplerinin yeteri kadar birlik ve beraberlik içerisinde mücadele edemediklerini de kaydetti.

 

adminadmin