Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-07-2017 10:33   Güncelleme : 28-07-2017 10:33

Akasyamhaber’den Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’a Acil eylem planı!

​A SAMSUN ACİL EYLEM PLANI!

Akasyamhaber’den Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’a Acil eylem planı!

Kurumlar arası ilişkilerde ciddi ölçüde koordinasyon eksikliği var.

Samsun’da Üst düzey bürokrasinin kendi basınını oluşturma ve bu yolla Samsun’a nizamat verme geleneği Samsun’un kimyasını bozdu.

Tekkeköy ilçemizdeki hava kirliliği mahalli insanımızı, Çarşamba ovasının ürünlerini ve hayvancılığı tehlikeye sokarken, bölgedeki TÜYAP, Stadyum ve havaalanı nedeniyle Samsun’un turizmine çok büyük tehdit oluşturmaktadır.

Samsun Kutlukent’te bulunan sanayi siteleri ve Tekkeköy’de bulanan organize Sanayi sitesinin hali içler acısıdır. Sanayi sitelerine yakışmayacak çevre görünümü ve yollarının perişanlığı yıllar yılı çözüm beklemektedir.

Samsun’un şehir için trafiği ve otopark meselesi kangren durumdadır.  Bilhassa saat 17.00’dan sonra 100. Yıl Bulvarından batıya doğru seyir halinde olmanızı tavsiye etmiyoruz.

Samsun – Trabzon, Samsun - Ankara Hızlı Tren Projesi ilginizi bekliyor.

Mayıs sonunda kapanacak olan Samsun- Çarşamba Havaalanının kapatılması olimpiyatlar nedeniyle Ağustos ayına ertelendi. Havaalanının Ağustosta kapanması Samsun turizm ve iş dünyası bakımından bir felakettir.

Samsun öğrenci sayısı bakımından Karabük’ten bile geridedir. Bu nedenle FETÖ’nün kapatılan Başarı üniversitesinin ikinci devlet üniversitesi olarak Samsun Üniversitesi adıyla yeniden eğitim hayatına kazandırılmasını istiyoruz.

180 Bin nüfuslu Atakum ilçemizde uzun süredir kaymakam yok.

Başta milli eğitim olmak üzere bir çok kurum vekaleten yönetildiği için iş üretilemiyor.

Samsunspor’a kalıcı bir kaynak bulamadık gitti. Taşıma suyla da bu kadar..

Başta Bonzai olmak üzere uyuşturucu çok ciddi bir meselemiz halindedir. Sokakları gençleri zehirleyen çetelerin hâkimiyetine bırakmış durumdayız. Polisin yaptığı operasyonlar sonuçsuz kalıyor çünkü gözaltın alınanlar kısa zamanda serbest kalıyor.

Adalette mekanizmasında da ciddi sıkıntılarımız var. Yaralama tehdit kurşunlama olaylarında nedense tutuklama yok.

B SAĞLIK ACİL EYLEM PLANI

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin Eğitim Araştırma Hastanesi ile birleştirilmesinin iptal edilerek Giresun ilinde olduğu gibi ayrı bir Kadın Doğum Eğitim ve Araştırma Hastanesine çevrilmelidir. İlimizde bulunan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde hem ana dal branşlarda, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı 16 hekim, kadın hastalıkları ve doğum uzmanı 21 hekim, çocuk cerrahisi uzmanı 3 hekim, hem de yan dal branşlarında perinatoloji, çocuk nörolojisi,kardiyoloji,psikiyatri,endokrinolojisi,allerjisi ve immünolojisi.çocuk göz hastalıkları uzmanları olarak yeterince hekim bulunmaktadır. Ve hastanemiz sahil illerinden sürekli sevk almaktadır.

Dr. Kamil Furtun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nin Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birleştirilmesi de iptal edilmelidir. Çünkü ilimize yapılması planlanan şehir hastanesinde ayrı bir göğüs kalp ve damar ve damar cerrahisi hastanesi planı bulunmaktadır. Bu birleşme olur da şehir hastanesi açılırsa tekrar ayrılması gerekecektir. Ayrıca mevcut binaların birbirine çok uzak olması idari kontrolü zorlaştıracaktır. Bu durum kadın doğum hastanesi içinde geçerlidir. Hekimler açısından da çalışma barışını bozmaktadır.

İlimizde hastanelerde bulunan 3. Basamak yoğun bakım üniteleri yetersiz olup sayılarının artırılması gerekmektedir. Ayrıca kadın doğum hastanemize 3. Basamak çocuk yoğun bakım servisi açılması gerekmektedir.

Hastanelerimizin palyatif bakım merkezlerinin yatak sayıları yetersiz olup bu sayıların mutlaka artırılması gerekmektedir.

Şehir hastanesi projesinin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi gerekmektedir.

Atakum ilçemize poliklinik yerine devlet hastanesi açılması gerekmektedir.

Salıpazarı devlet hastanesi için planlanan yeni binanın bir an önce yapılması gerekmektedir.

Asarcık, alaçam, Ladik, Salıpazarı devlet hastanelerine kadın hastalıkları ve doğum uzmanı ile çocuk hastalıkları ve sağlığı uzman hekimlerinin atamalarının yapılması gerekmektedir.

Evde bakım hizmetlerinin bağlı ilçeler yerine tüm ilçelerde bulunan devlet hastaneleri aracılılığı ile yapılması gerekmektedir.

Asarcık, alaçam, ladik, Ayvacık, Salıpazarı ilçelerinde 112 Acil İstasyonları yoktur. Bu ilçelere çok acil 112 Acil İstasyonları kurulması gerekmektedir.

Ülkemizde ve Samsun’da hastaneye müracaat eden her hastaya akılcı ilaç kullanımının faydaları anlatılmalıdır.

MHRS randevu yerinde ve poliklinik önlerindeki aşırı yoğunluğun azaltılması için sınırlı sevk sisteminin uygulanması gerekmektedir.

Çalışanların moral ve motivasyon artışı için kısmi ücret artışı ve sosyal organizasyonların yapılması gerekmektedir.

Sağlıkta şiddetin önüne geçilmesi adına ve sağlık çalışanlarının vefakâr çalışmaları ile alakadar yoğun kamu spotu yapılmalıdır.

Hekimlerle alakalı sıkıntıların daha yakından takibi için hekimlere yönelik sivil toplum kuruluşu oluşturulmalı ve desteklenmelidir.

Bölgeler göre yoğun bakım hastaneleri oluşturulmalıdır.

Evde bakım hastalarının daha yakından ilgilenilmesi adına ayrı takip ve programların oluşturulması önem arz etmektedir.

Hızla artan yaşlı nüfusa sağlıklı hayat önerileri ile ilgili merkezlerin hızlıca oluşturulması gerekmektedir.

Sağlık çalışanları sayısının arttırılması, kaliteli hizmet sunumu için çok büyük önem arz etmektedir.

Akasyamhaber

adminadmin