Genel
Giriş Tarihi : 24-04-2018 10:08   Güncelleme : 24-04-2018 10:08

Akif Çağatay Kılıç toplantıyı terk etti! AKPM’de Salih Müslim Krizi!

Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç AKPM’nin eski PYD eş başkanı Salih Müslim'i konuşmacı olarak davet etmesi üzerine toplantıyı terk etti.

Akif Çağatay Kılıç toplantıyı terk etti! AKPM’de Salih Müslim Krizi!

 AKPM'ye tepki gösteren Kılıç, genel kuruldaki çalışmalarını yarıda kesip Türkiye'ye dönme kararı aldığını duyurdu.

Kılıç’ın Twitter’da şunları yazdı;

“Bu etkinliğin gerçekleştirilmesine izin verilmesini ve terörist Salih Müslüm’in AKPM çatısı altında bir etkinliğe katılmasını protesto etmek amacıyla, AKPM Türk Heyeti Başkanı olarak Parlamenter Meclisin Nisan oturumundan ayrılarak Türkiye’ye dönüyorum.

Heyet üyelerimizin bazıları AKPM Genel Kurulunda kabul edilecek olan ve Türkiye ile ilgili atıfların yer aldığı bir kısım raporlara yönelik değişiklik önergeleri vermek ve bunları savunmak üzere AKPM’nin Nisan oturumunun kalan kısmına sınırlı biçimde katılacaklardır.”

Kılıç daha sonra da resmi Twitter hesabından konuyla ilgili bir basın açıklaması yayımladı;

Bugün (23 Nisan) Avrupa Konseyi parlamenter Meclisi (AKPM) Nisan Oturumu toplantıları vesilesiyle düzenlenen yan etkinlikler bağlamında Birleşik Avrupa Solu (UEL) Grup Başkanının girişimiyle düzenlenen “Türkiye'nin Afrin'i İşgali: Acil Bir İnsani Kriz” başlıklı faaliyete terör örgütü PYD üyesi, hakkında yargılama süreci devam eden ve hakkında yakalama emri bulunan terörist Salih MÜSLİM konuşmacı olarak davet edilmiş ve bir sunum yapmıştır.

Avrupa Konseyi değerlerine ters düşen ve Avrupa Konseyi standartları yönünden kabul edilmesi mümkün olmayan bu etkinliği kınıyorum. Bu etkinliğin gerçekleştirilmesine izin verilmesini ve terörist Salih MÜSLİM'in AKPM çatısı altında bir etkinliğe katılmasını protesto etmek amacıyla, AKPM Türk heyeti başkanı olarak Parlamenter Meclisin Nisan oturumundan ayrılarak Türkiye'ye dönüyorum.

Heyet üyelerimizin bazıları AKPM Genel Kurulunda kabul edilecek olan ve Türkiye ile ilgili atıfların yer aldığı bir kısım raporlara yönelik değişiklik önergeleri vermek ve bunları savunmak üzere AKPM'nin Nisan oturumunun kalan kısmına sınırlı biçimde katılacaklardır.

adminadmin