Gündem
Giriş Tarihi : 29-07-2016 09:55   Güncelleme : 29-07-2016 09:55

Aksakallı paşaya terfi!

15 Temmuz akşamı FETÖ'cü teröristlerin derdest etmeye çalıştığı ancak, verdiği mücadele ile darbe girişiminin başarısız olmasında önemli rol oynayan Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksallı da Şura'da terfi aldı.

Aksakallı paşaya terfi!

Bordo Berelilerin komutanı olan Aksakallı, Tümgenerallik'ten Korgeneralliğe yükseldi. Korgeneral Aksakallı ile birlikte ayrıca 4 Tümgeneral daha Korgeneralliğe terfi etti. Kara Kuvvetleri'nde Orgeneralliğe terfi eden tek isim ise 1'inci Ordu Komutanı olarak atanan Orgeneral Musa Avsever oldu. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda ise darbecilerin Yeşilköy Hava Harp Okulunda düzenlediği toplantıya katılmayan Hasan Küçükakyüz Orgeneralliğe terfi etti.

GENERALLİĞE TERFİ EDEN İLK ASTSUBAY

YAŞ kararları arasında TSK tarihinde bir ilke de imza atıldı. Astsubaylık'tan gelen ve kurmay olmayan askerler, en fazla Albay rütbesine yükseldikten sonra emekli ediliyordu. Ancak son düzenlemelerle nitelikli albayların kurmay olmasalar bile generalliğe terfi ettirilmesinin önü açılmıştı. Bunun ilk örneği de dün gerçekleşti. Astsubaylıktan gelen ve kurmay olmayan Hava Uçak Bakım Albayı Cemal Balıkçı Tuğgeneralliğe terfi ettirildi.

Sabah

adminadmin