Analiz
Giriş Tarihi : 23-07-2018 09:54   Güncelleme : 23-07-2018 09:54

Akşener’in istifası tam olarak ne demek

Akşener’in istifası tam olarak ne demek

Batı’da yükselen sağcılık yani; yabancı düşmanlığı, Müslüman düşmanlığı, aidiyeti ırka indirgeme gibi faşist sağ popülist söylemlerinden gelen ekmeği Meral Akşener ve Muharrem İnce 24 Haziran’da bölüşmüşlerdi. Akşener korkunç bir başarı elde etti. Gerçekten korkunçtu elde ettiği başarı çünkü faşizmin Türkiye’de de yükseldiğinin ayak sesleriydi. Yılmaz Özdil’in vs... Sözcü’nün kafadaki lafazanlarının “Yemenili Devrim” çığlıkları falan hep bu yükselen faşizmin sevinç çığlıklarıydı işte. Ama ne olursa olsun bu kadar oy alamaması lazımdı Akşener’in.

ABD’den görevlendirmeyle gelen Google elemanları, Fetullah Gülen’in tam kadro yüklenmesi, yoğun sosyal medya aksiyonları, kendini “sol” olarak konumlandırmış yazarların hiç çekinmeden aşırı sağ cümlelerle verdiği destekler derken ortaya çıkan sonuçta 3 buçuk milyon insanın manipüle edilebileceği görülmüş oldu. Bu bütün Türkiye’nin korkması, tedirgin olması hatta tedbir alması gereken bir felaket aslında. Demek ki iyi organize olup yeteri kadar para harcandığında seçmenin üç buçuk milyonunu kandırıp Akşener gibi hiçbir değeri olmayan lakabı İngilizce Momy (Anne) olan birine yönlendirebiliyorlar. Bugün Akşener’e yönlendirilebilen kitleyi kriminalize ederseniz iç savaşa yönlendirebilirler, kaos için kullanabilirler, kargaşa için kullanabilirler demek oluyor bu. Bu sosyal bir vakadır etraflıca değerlendirilmelidir. Olay sadece Meral Akşener’e oy veren insanların günübirlik hayal kırıklığı olarak görülmemelidir. Ortada savrulan bir kitle var demek oluyor bu.

Öte yandan Meral Akşener’e giden oylar bir dahaki seçimlere kadar 5 milyon kapasitesine gelecektir. Bu demek oluyor ki önümüzdeki seçimlerde bu paya göz diken siyasetçiler aynı Meral Akşener gibi faşist, yabancı düşmanı, konservatif olabilir  ve sağ popülizme yönelebilir. Bize gazla gelen bu 3 buçuk milyon emperyalizme az geldi ve ipi çekilmiş oldu. Ama öğrendiler ki faşizm Türkiye de ekmek yediriyormuş. Şimdi daha sert, daha keskin daha aşırı bir profil bulup ona yüklenecekler. Bu hastalıkları da şimdiden tedavi etmezsek yarın ortaya çıkacak yeni Akşener’lerin en az 5 milyon oyu şimdiden hazır demektir bu.

Erem Şentürk / Diriliş Postası

adminadmin