Gündem
Giriş Tarihi : 14-12-2019 10:59   Güncelleme : 14-12-2019 11:35

Aleyna Tilki'ye ödül veren Forbes Dergisi Turkuvaz sabah grubunun çıktı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte 30 Altı 30 programı düzenleyerek Aleyna Tilki’ye 'Türk gençliğine ilham veren örnek isim' ödülü veren Forbes Dergisi’nin Türkuvaz Dergi Grubuna ait olduğu ortaya çıktı.

Aleyna Tilki'ye ödül veren Forbes Dergisi Turkuvaz sabah grubunun çıktı!

Bakanlığı resmi internet sitesinde 09. 12. 2019 tarihli bir haberde,

“Gençlik ve Spor Bakanlığı, Turkuvaz Medya Grubu bünyesindeki Forbes Dergisi iş birliğinde Türkiye’de ilk defa “ 11 Aralık Çarşamba günü düzenlenecek program ile Türkiye’de 30 yaş altında spor, sanat, eğitim, girişimcilik, medya, finans, hukuk ve müzik gibi çeşitli sektörlerde başarılarıyla ön plana çıkmış gençlerin küresel bir gençlik kulübü olan “30 Altı 30” da yer alması amaçlanıyor” bilgisi yer alıyor.

Haberde ayrıca “Programda, başardıklarıyla, ürettikleriyle, fikirleriyle, yaratıcılığıyla, ülkemiz ve dünya hayalleriyle, cesaretiyle yaşıtlarından farklı olduklarına inanılan gençlere ödül verilecek” deniliyor.

30 ALTI 30 NEDİR?

Sitede ayrıca 30 altı 30 hakkında şu bilgiler veriliyor;

“30 Altı 30” fikri ilk defa Forbes tarafından 2011 yılında ABD’de ortaya çıkarılmıştır. 2016 yılında Avrupa ve Asya ülkelerinde başarılı gençler fikirleriyle projeye dahil olmuştur. Daha sonraki yıllarda diğer kıtalardan da katılımcıların eklenmesiyle yelpaze genişlemiştir. Dünya çapında 9 binden fazla üyesi bulunmaktadır.

Bulunduğu sektörü değiştiren, dönüştüren, ezber bozan, insanların hayatına pozitif etki katan, her haliyle ve hareketiyle göze çarpan 30 yaş altı gençlerin belirlendiği“30 Altı 30”listesi, ülkemizden aday olarak başvuran ya da gösterilen yaklaşık 500 isim içerisinden “Forbes Türkiye” ve “Forbes ABD” editörleri tarafından sıkı bir incelemeye tabi tutularak belirlenmiştir.

adminadmin