Eğitim
Giriş Tarihi : 17-11-2013 14:06   Güncelleme : 17-11-2013 14:06

ALLAH-U TEALA İLE KUL ARASINDAKİ İLİŞKİ

Ünlü edebiyatçı Prof. Dr. İskender Pala, Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirdiği 'Fuzuli Okumaları' isimli söyleşi programında okurlarıyla bir araya geldi.

ALLAH-U TEALA İLE KUL ARASINDAKİ İLİŞKİ
Küçükçekmece'de her ay gerçekleşen söyleşi kapsamında ünlü divan edebiyatı şairi Fuzuli'nin gazellerinden örneklerle hayata dair değerlendirmelerde bulunan Pala'nın verdiği söyleşiye Küçükçekmeceliler yoğun ilgi gösterdi.
 
'ALLAH'I ÇOK ANIN'
 
İskender Pala söyleşide, Fuzuli'nin Kerbela Olayı'nı anlatan 'Hadikatü's Süeda' isimli eseriyle ilgili bilgi vererek, katılımcıların Muharrem Ayı'nı tebrik etti. Ünlü edebiyatçı ardından Fuzuli'nin 'Beni candan usandırdı cefadan yar usanmaz mı, felekler yandı ahımdan muradım şem-i yanmaz mı' dizeleriyle başlayan gazelini açıklayarak, Allah-u Teala ve kul arasındaki ilişkiye dikkat çekti.
 
Allah-u Teala'nın sevdiği kullarına dert verdiğinin altını çizen Pala, ' Rabbimiz, her elimizi açtığımızda duamızı kabul etmez. Biz o bizi sevmiyor mu diye düşünürüz. Halbuki ona en iyi şekilde kulluk etsek bize istediğimizi verecektir. Allah'ı çok anın.  O, bizlere günde 5 defa randevu veriyor. Sevgili de aşıklarına eziyet etmez. Onlara yüz vermiyorsa onun aşk içinde bir kademe daha kıvama gelmesini istediği içindir.' diye konuştu.
 
'SEVDİĞİ KULLARI İSYAN ETMEZLER'
 
'Bir insanın yaşamı boyunca belaya uğramaması en büyük beladır. Çünkü o zaman size ne haliniz varsa görün demek istiyordur.' cümleleriyle konuşmasını sürdüren ünlü edebiyatçı, Allah'ın sevgili  kullarının kendilerine bir bela geldiğinde 'çok şükür rahmet yaklaştı' diyerek karşıladıklarını ve isyan etmediklerini  ifade etti.
 
'MENFAAT İLİŞKİLERİ YÜZÜNDEN EVLİLİKLER BİTİYOR'
 
Söyleşide günümüz ilişkilerine de dikkat çeken İskender Pala, evliliklerin kısa sürme sebebinin menfaat ilişkileri olduğunu söyleyerek,' Herkes yaptığı fedakarlığı birbirinin yüzüne vuruyor. Bunun adı aşk değil, menfaatçiliktir.' dedi.
adminadmin