Güncel
Giriş Tarihi : 14-10-2013 08:27   Güncelleme : 14-10-2013 08:27

ALPERENLER KOSOVA’DA MAMUŞA BELEDİYE BAŞKANI ARİF BÜTÜÇ’Ü ZİYARET ETTİ.

Kurban organizasyonu için Kosova’da bulunan Alperen Ocakları Bölge Başkan Yardımcısı Sami TAŞKIN ve Kardelen Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Sedat ORMANCI Kosova’nın tek Türk belediyesi olan Mamuşa Belediyesini ziyaret etti. Aynı zamanda Avrupa’da resmi dili Türkçe olan tek belediye durumundaki Mamuşa Belediyesinin Başkanı Arif BÜTÜÇ’le görüşen Alperenler kurban organizasyonu ile ilgili bilgi verdi.

ALPERENLER KOSOVA’DA MAMUŞA BELEDİYE BAŞKANI ARİF BÜTÜÇ’Ü ZİYARET ETTİ.
Alperenleri samimiyetle kucaklayan BÜTÜÇ, sizler “Muhsin YAZICIOĞLU’nun emanetlerisiniz. Bağımsızlık yolunda bize çok büyük destek veren bir lideriniz vardı. Meclisinizde Türkiye-Kosova Dostluk gurubunun da başkanı olan rahmetli şehit lider Muhsin YAZICIOĞLU’nu bir kez daha rahmetle yad ediyoruz. İnanıyoruz ki Alperenler dünyanın dört bir yanında mazlumun gür sesi, zalimin ise korkusu olmaya devam edeceklerdir. Sizlerin Kosova’ya olan ilgisi bizi ziyadesiyle memnun etmiştir.” Diyerek kurban organizasyonundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Alperen Ocakları Bölge Başkan Yardımcısı Sami TAŞKIN ise, “hem tarihin derinlerinden gelen kardeşlik hukukumuzu pekiştirmek hem de Kosova’nın bağımsızlığı için şehit düşmüş, gazi olmuş kardeşlerimizin yakınlarına ve kendilerine unutulmadıklarını göstermek adına buradayız. Yüzyılın en acımasız ve en vahşi haçlı seferlerinden birine şahitlik yapan siz kardeşlerimizle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ve bu coğrafyayı gördükten sonra haçlı rüyalarının bitmeyeceğini o nedenle kardeşlik hukukumuzun her daim taze tutularak birlik ve beraberlikten zerre taviz vermememiz gerektiğini anlamış bulunuyoruz. Biz ülkemizdeki gençlerimize yüzyıl önce bize Anadolu’yu zindan etmek isteyenlere karşı Çanakkale’de verdiğimiz şanlı mücadeleyi anlamalarını, onun için mutlaka Çanakkale’ye gitmeleri gerektiğini söylüyoruz. Ve elimizden geldiği kadar da onları Çanakkale’ye götürüyoruz. Ama şimdi o gençlerimize şunu ifade edeceğiz: Haçlı savaşları son hızıyla sürüyor ve bu savaşların en acımasızlarından biri de Bosna’da, Kosova’da yaşandı. Çanakkale ile birlikte Kosova’ya da gidelim ve acımasızlığın hangi boyutlara, Türk düşmanlığının hangi safhaya geldiğini bir de orada görelim.”dedi.
Kardelen Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Sedat ORMANCI ise kurban organizasyonları hakkında detaylı bilgi verdi. ORMANCI, kesilecek kurbanları titizlikle seçtiklerini belirterek, “Kosova’nın en modern kesimhaneleri ile anlaştık. Dağıtım listelerimizi yerel yöneticilerle ve aynı zamanda şehit ve gazi dernekleriyle birlikte hazırladık. Kurbanla birlikte muhtelif yardım malzemelerini de ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız.”diye konuştu.
Mamuşa Belediye Başkanı Arif BÜTÜÇ’e ziyaretin anısına üzerinde Samsun Alperen Ocakları yazılı el yapımı tabak hediye edildikten sonra hatıra fotoğrafı çektirildi.
adminadmin