Samsun Haber
Giriş Tarihi : 20-03-2018 10:56   Güncelleme : 20-03-2018 10:56

Alperenler Şehitleri Unutmadı

​Samsun Alperen Ocakları İl Başkanlığı Çanakkale Şehitleri ve Muhsin Yazıcıoğlu`nu anma etkinlikleri kapsamında bir takım programlar düzenledi. Etkinlikler kapsamında Eğitimci Yazar Ömer Umur “Türk Siyasi Tarihinde Bir Alperen” konulu konferans verdi. Mevlid programı ve resim sergisi etkinlikleri de yapıldı.

Alperenler Şehitleri Unutmadı

Türk Siyasi Tarihinde Bir Alperen

Çanakkale Şehitleri ve Muhsin Yazıcıoğlu`nu anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen programlarda Eğitimci Yazar Ömer Umur “Türk Siyasi Tarihinde Bir Alperen” konulu konferans verdi. Samsun Alperen Ocakları İl binasında düzenlenen konferansa Alperen Ocakları İl Başkanlığı yöneticileri ve üyeleri katıldı. Konferansta konuşan Umur” Siyaseti iktidar olmak için değil de sırf Allah rızası için yapmış olması belki de onu diğer siyasilerden ayıran en önemli özelliktir. Muhsin Yazıcıoğlu siyaset yaptığı dönemde arkadaşlarını hiç yarı yolda bırakmadı. Siyasetin kirli, yozlaşmış anlayışını asla dikkate almayarak siyasete bir anlayış, üslup ve seviye getirmiştir. Biz zaferden değil seferden sorumluyuz anlayışı ile milletini düşünerek siyaset yapan Muhsin Yazıcıoğlu doğrudan ve haktan ayrılmadan yaşamı boyunca siyaset yapmıştır. Döneme göre, güce göre asla yalpalamadan partinin kuruluşundan şehit olduğu güne kadar söylemlerinin değişmemesi, siyasete bir değer getiren lider olarak gerek bizler gerekse siyasi rakipleri tarafından her zaman dile getirilen yönüdür. Muhsin Yazıcıoğlu dik duran, doğru söyleyen, düz yürüyen ve istikamet sahibi bir liderdi. Bu vesile ile Şehit Genel Başkanım Muhsin Yazıcıoğlu’na Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

MEVLİD PROGRAMI

Alperen Ocakları Samsun İl Başkanlığı tarafından Samsun Ulugazi Camiinde akşam namazına müteakip Çanakkale Şehitleri, Afrin Şehitleri, 15 Temmuz Şehitleri Muhsin Yazıcıoğlu ve tüm şehitlerin anısına mevlid programı düzenlendi. Programa Alperen Ocakları Samsun İl Başkanlığı yöneticileri BBP Samsun İl Başkanlığı yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SAMSUN'DA MEHTER MARŞI ŞEHİTLER İÇİN ÇALINDI 

Alperen Ocakları Samsun Şubesi tarafından Çanakkale Şehitleri ve Muhsin Yazıcıoğlu'nu anma etkinlikleri kapsamında bir resim sergisi açıldı. 

Mehteran takımının gösterisi ile başlayan açılış vatandaşların yoğun ilgisi eşliğinde devam etti. 
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok yaptığı konuşmada “Bugün burada Alperen Ocaklarımızın tertip ettiği tüm şehitlerimiz için ve rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu için organize edilen bu etkinlikte sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Çanakkale Zaferi olmamış olsaydı vatanımızın olmadığı bir durumla karşılaşacaktık. Bugünlerde Ortadoğu’da büyük bir savaşın içerisindeyiz. Bu konuda büyük bir mücadele veriyoruz. Hükümetimiz bu bağlamda karalı bir şekilde mücadelelisini sürdürüyor. Muhsin Yazıcıoğlu benim yakinen tanıdığım bir liderdi. Şehadetinin 9. Yıldönümünü bu günlerde anıyoruz. Olayın faillerinin bulunması konusunda gerçekten bir beklenti içinde olduğumuzu da ifade etmek istiyorum” dedi.

Alperen Ocakları Samsun İl Başkanı Ömer Akkoyunlu “ Sizleri selamların en yücesi Allah`ın selamı ile selamlıyorum. Destansı mücadele olan Çanakkale Zaferinin kahramanlarımızı ve Alperenlerin Başbuğu şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu`nu, 15 Temmuz Şehitlerini ve tüm şehitlerimizi anmak için buradayız. Çanakkale Türkiye Cumhuriyetimizin önsözüdür. Yüce Allah`a sonsuz şükürler olsun ki bu kahraman milletin bir ferdi olarak dünyaya geldik. Ülkemiz ve milletimiz çok zor şartlarda mücadele etmektedir. Terör belası, FETÖ belası ile mücadele ediyoruz. Kahraman Mehmetçiğimiziz yanında olduğumuzu ifade ediyoruz” dedi.

Alperen Ocakları Samsun İl Başkanı Ömer Akkoyunlu ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok açılış kurdelesini keserek sergiyi ziyarete açtı.

 

adminadmin