Türkiye
Giriş Tarihi : 07-11-2014 17:30   Güncelleme : 07-11-2014 17:30

ALTININ FİYATI DÜŞTÜ, DEĞERİ DÜŞMEDİ

Ordu Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Adnan Keskin, altın fiyatlarındaki düşüşün vatandaşın cebine etkisinin olmadığını söyledi

ALTININ FİYATI DÜŞTÜ, DEĞERİ DÜŞMEDİ
Ordu Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Adnan Keskin, altın fiyatlarındaki düşüşün vatandaşın cebine etkisinin olmadığını söyledi.
Altın 2014 yılının en alt seviyesine geriledi, altındaki bu düşüş ise vatandaşa yaramadı. Ordu Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Adnan Keskin, altının ons bazında düştüğünü buna bağlı olarak doların çıktığını belirterek altındaki düşüşün vatandaşın cebine fayda sağlamadığını ifade etti. Altındaki düşüşe paralel olarak doların yükselişe geçtiğini belirten Keskin, "Hafta başında 2 lira 190 kuruş olan dolar, bugün itibari ile 2 lira 270 kuruşa çıktı. Altının ons bazında düşüşü, doların yükselişi ile birlikte aradaki açığı kapadı ve Türk lirasına yansıyan hiçbir şey olmadı. Geçen hafta 15 TL’ye alınan çeyrek altın bu haftada 150 TL’ye alınıyor. Bu durumdan dolayı altındaki düşüşün vatandaşın ekonomisine etki edecek bir durum yaşanmadı" dedi.
"VATANDAŞ YOĞUN TALEP GÖSTERDİ"
Altındaki düşüşü duyan birçok vatandaşın kuyumculara geldiğini belirten Adnan Keskin, "Altın fiyatlarında düşüş olduğunu duyan birçok vatandaş kuyumcuları ziyaret etti. Ancak altın ve doların bir birini dengelemesi ile altında bir değişiklik olmadığını gören vatandaşlar hayal kırıklığına uğradı. Yurt içinde fiyatlarda değişiklik olmasa da, uluslararası altın alıp satan ülkeler arasında düşüş yaşandığını söyleyebiliriz" diye konuştu.
adminadmin