Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-07-2016 16:35   Güncelleme : 22-07-2016 16:35

Amaçları Türkiye'yi Suriye'ye Çevirmekti

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Cumhuriyet ve Çarşamba Belediye Meydanı'nda kendisi gibi demokrasi nöbeti tutan hemşehrilerine seslendi. Milletvekili Köktaş, "15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütüne bağlı darbeci hainlerin tek amacı, iç savaş çıkartarak Türkiye'nin aynı Suriye'ye dönmesiydi" dedi.

Amaçları Türkiye'yi Suriye'ye Çevirmekti

15 Temmuz darbe girişimin ardından halk meydanlardaki demokrasi nöbetine devam ediyor. Siyasi görüşü ne olursa olsun her kesimden insanın ellerinde bayraklarıyla darbeci katillere karşı omuz omuza birlik ve beraberlik içinde tuttuğu demokrasi nöbeti sabahın ilk ışıklarına kadar sürüyor.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş'ta gündüz meclis genel kurul çalışmalarının ardından akşam uçakla geldiği Samsun'da Çarşamba Belediye ve Cumhuriyet Meydanı'nda hemşehrileri ile biraraya gelerek demokrasi nöbeti tutuyor.

Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve Meclis Genel Kurulu'nda 461 oyla geçen 3 aylık OHAL kararının hayırlı olması dileklerini ileten Milletvekili Köktaş, " Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız sayın Binali Yıldırım alınan OHAL kararı ile gerekli açıklamayı kamuoyu önünde yaptılar. İfade ettiler; bu karar devlet millete değil, kendisine olağanüstü hal ilan etmiştir diye. Bu olağanüstü hal ilanıyla devlet içine yıllardan beri kümelenen FETÖ ve terör çeteleri tek tek temizlenecek ve kanun önünde hesap verecekler.  Ülkemizin istiklaline, demokrasisine zarar vermeye kalkışan bu hainlerin bir daha ayağa kalkmamak üzere bertaraf edilecektir, OHAL'in amacı budur." dedi.

15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütüne bağlı darbeci hainlerin tek amacının olduğunu ifade eden Milletvekili Köktaş, "Değerli hemşehrilerim, 15 Temmuz gecesi bu katil darbecilerin tek amaçları bir iç savaş çıkartarak Türkiye'nin aynı Suriye'ye dönmesini istiyorlardı.

Bunu 17-25 Aralık operasyonlarında gerçekleştirmeye çalıştılar. Gezi olaylarına destek vererek deviremedikleri, yıkamadıkları Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı itibarsızlaştırmak için ellerinden geleni yaptılar. Ailesine hakaret ettiler, ona diktatör dediler ama milletin çizdiği yolun dışında başka yolda yürümeyen Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a aziz milletimiz hep destek verdi, her zaman yanında oldu. Yaşanan süreçlerde kendisi ve ekibi çok badireler atlattı.

Partimiz içine de nifak sokmaya, birbirimize düşürmeye çalıştılar olmadı.

Baktılar ki bu iş, nifak sokmayla, sandıkta olmuyor. Gelin darbe yapalım dediler. Ama Cenab-ı Allah istemeyince hiç bir şey olmuyor. 15 Temmuz gecesi milletimiz canını vererek ülkesine ve geleceğine sahip çıktı. Rabbim sizlerden razı olsun, demokrasi şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum.

Değerli hemşehrilerim; çoğu gitti azı kaldı, Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, meydanlardan çekilebilirsiniz diyene kadar demokrasi nöbetimize omuz omuza devam edeceğiz. Rabbim birliğimizi, beraberliğimi daim eylesin" diye konuştu.

adminadmin