Güncel
Giriş Tarihi : 13-04-2015 21:00   Güncelleme : 13-04-2015 21:00

Amasya Üniversitesi öğrencilerinden havaalanına teknik gezi

AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi Merzifon Meslek Yüksekokulu Havacılıkta Yer Hizmetleri Programı öğrencilerinin,  pratikte edindikleri bilgilerini uygulama alanında görmeleri amacıyla, Merzifon Havaalanı'na teknik gezi düzenlendi

Amasya Üniversitesi öğrencilerinden havaalanına teknik gezi

AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi Merzifon Meslek Yüksekokulu Havacılıkta Yer Hizmetleri Programı öğrencilerinin,  pratikte edindikleri bilgilerini uygulama alanında görmeleri amacıyla, Merzifon Havaalanı'na teknik gezi düzenlendi.

Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Emrah Koparan koordinatörlüğünde gerçekleşen gezide öğrenciler havaalanının tüm birimlerini inceleme fırsatı buldu.

Öğrencilerin, iş hayatına atıldıklarında nasıl bir ortamda çalışacaklarını yerinde görmelerinin önemli olduğunu ifade eden Koparan, şunları kaydetti:

''Pegasus iç hatlar seferinin operasyonlarını gören öğrencilerimiz, HAVAŞ personeli tarafından yolcu hizmetleri kapsamında check-in, boarding ve arrival işlemlerini takip ettikten sonra harekat bölümü tarafından gerçekleşen uçak altı operasyonlarını gördüler. Apron sahasında uçak altı gezileri gerçekleştirilmesinin yanında ramp hizmetleri ve araçları tanıyıp uygulama anında marshalling hareketlerini, yakıt alım, bagaj yükleme boşaltma gibi operasyonları incelediler. Daha sonra Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkililerince havaalanı hakkında genel brifing verildi ve DHMİ'ye ait araç ve uygulamalar tanıtıldı.''

Öğrenciler, kendilerine teknik gezi imkanı sağlayan, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay'a teşekkür etti.

 

adminadmin