Güncel
Giriş Tarihi : 29-07-2015 17:00   Güncelleme : 29-07-2015 17:00

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orbay:

AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi Rektörü Prof

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orbay:

AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay,  2015 ÖSYS sonuçlarına göre Amasya Üniversitesine kayıt hakkı kazanan öğrencilerin yüzde 81'inin il dışından geldiğini, 81 ilden öğrencinin üniversiteye kayıt hakkı kazanmış durumda olduğunu söyledi.

Orbay, gazetecilere yaptığı açıklamada, il dışından katılım yüzdesinin her geçen akademik yıl içerisinde artıyor olmasının, Amasya Üniversitesi'nin ülkeye hitap etme ve tercih edilme noktasında önemli mesafeler kaydettiğinin göstergesi olduğunu belirtti.

İl dışından katılım yüzdesinin zamanla daha da artmasını amaçladıklarını dile getiren Orbay, "Ancak özellikle meslek yüksekokullar da sınavsız geçişle gelen öğrencilerin il içi tercih yaptığı unutulmamalı. Amasya Üniversitesi, Amasya sınırlarının dışına taşıyor, bölgede ve ülkede tercih edilir bir üniversite olma noktasında her geçen gün önemli mesafeler kaydediyor. Amasya Üniversitesi’nin yerelden evrensele açılan bir bilim merkezi olma noktasında önemli ilerlemeler kaydettiğine inanıyoruz" dedi.

Orbay, bu süreçte maddi ve manevi desteğini esirgemeyen eğitim gönüllülerine teşekkürü bir borç bildiğini ve hep birlikte, daha ileriye gideceklerine olan inancının tam olduğunu sözlerine ekledi.

adminadmin