Güncel
Giriş Tarihi : 31-03-2015 16:30   Güncelleme : 31-03-2015 16:30

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orbay:

AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi Rektörü Prof

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orbay:

AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, üniversite şehri olma yolunda ilerlediklerini söyledi.

Orbay, gazetecilere, 2011 - 2012 eğitim öğretim yılına kadar sadece ön lisans ve lisans programı olan Amasya Üniversitesinin  bugün itibariyle pek çok yüksek lisans, doktora, uzaktan eğitim ve sertifika programları eğitimini bünyesinde başarılı bir şekilde yürüten bir kurum haline geldiğini dile getirdi.

2010 - 2011 akademik yılında 6 bin 384 olan öğrenci sayısının, 2014 - 2015 akademik yılında 13 bin 528 sayısına ulaştığını ifade eden Orbay, şöyle konuştu:

''Bu sayıya 2 binin üzerindeki pedagojik formasyon programı öğrencileri dahil edilmemiştir. Birimlerimizdeki akademik ve fiziksel altyapının tamamlanması birincil önceliğimiz olmuştur. Laboratuvarlarımız ve eğitim - öğretim ortamlarımız bilgi teknolojileri destekli olarak ihtiyaçlar doğrultusunda belirli bir program dahilinde tamamlanmaktadır.''

Prof. Dr. Orbay, eğitimde bilgi teknolojilerinin öneminden hareketle, istisnasız tüm öğretim elemanlarına dizüstü bilgisayar desteği sağlandığını, tüm birimlerde kablosuz internet bağlantısının kurulduğunu, eduroam üyeliğine geçildiğini ve bulut sisteminin hayata geçirilerek yüksek kapasiteli resmi e-mail adresleri verildiğini sözlerine ekledi.

adminadmin