Güncel
Giriş Tarihi : 06-04-2015 23:30   Güncelleme : 06-04-2015 23:30

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orbay:

AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi Rektörü Prof

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orbay:

AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay,  Amasya Üniversitesi'nin önümüzdeki dönemlerde de açacağı bölüm ve programlarda istihdam olanaklarını, bölgenin ve ülkenin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurulmaya devam edeceğini söyledi.

Orbay, gazetecilere, Amasya’nın bir kültür ve tarih şehri olduğunu ve Amasya’yı marka şehir yapmak için Amasya Üniversitesi’ne de çok büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi.

Amasya’da tarım ve hayvancılığa dayalı endüstri kolları gözetildiğini ve hizmet sektörü başta olmak üzere sanayicinin ihtiyaç duyduğu nitelikteki insan gücünü yetiştirmek için yeni programların hayata geçirildiğini ifade eden Orbay, ‘’2010-2011 yılında 6364 olan öğrenci sayımız yüzde 112'lik bir artış göstererek bugün 13 bin 528 olmuştur. Burada şunu da belirmek isterim ki Hitit ve Sinop Üniversitelerinin formasyon eğitimini de Amasya Üniversitesi vermektedir. Formasyon öğrencilerimizi de eklediğimizde öğrenci sayımız 15 bini aşmaktadır’’ dedi.

Öğretim elamanlarının ulusal ve uluslararası düzeyde alanlarındaki bilimsel etkinliklere katılımlarını istisnasız teşvik ettiklerini, akademik ve idari personelin haklarını her zaman gözettiklerini belirten Orbay, "Öğretim elamanlarımızın üniversitemizde düzenlemeyi düşündükleri her türlü bilimsel etkinlik için 2014 yılında 'Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı' hayata geçirilmiştir. Bu program kapsamında birçok etkinlik (panel, çalıştay, konferans, yaz - kış okulu, sempozyum) başarılı bir şekilde üniversitemizin ev sahipliğinde ilgili birimlerce organize edilmiş ve edilmektedir" diye konuştu.

Amasyalıların her konuda üniversitenin yanında yer aldıklarının altını çizen Orbay, şunları kaydetti:

"Suluova’da sera yapımında, Gümüşhacıköy’de çevre düzenlemesinde İl Genel Meclisimizin desteklerini aldık. Üniversitemiz yeni açılacak fakülte ve yüksekokullarla, artan öğrenci kapasitesiyle Amasya’ya ve ülkemize katkı sağlamaya devam edecektir. Amasya Üniversitesi önümüzdeki dönemlerde de açacağı bölüm ve programlarda istihdam olanaklarını, bölgenin ve ülkemizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurulmaya devam edecektir. Biz yapacağız diyoruz ama hep birlikte yapacağız diyoruz."

adminadmin