Güncel
Giriş Tarihi : 10-04-2015 15:30   Güncelleme : 10-04-2015 15:30

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orbay:

AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi Rektörü Prof

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orbay:

AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, üniversitenin mutfaklarının, yemekhanelerinin ve kantinlerinin ziyarete açık olduğunu söyledi.

Orbay, gazetecilere, Amasya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde öğrencilere ve personele yönelik yemek hizmeti üreten merkez mutfak ve öğrenci kantinlerinin Amasya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce düzenli olarak denetlendiğini bildirdi.

Önceden haber verilmeden gerçekleştirilen denetimler sırasında günün yemeği olarak pişirilen tavuk sote numunesi alınarak Samsun Gıda Laboratuvarı Müdürlüğü'nce gıda güvenliğine yönelik olarak analizi yapıldığını ifade eden Orbay, ''Analiz sonucunda üniversitemiz merkez mutfakta pişirilen yemeğin Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliğine uygun olduğu tespit edildi'' dedi.

Amasya Üniversitesi merkez mutfak ve öğrenci kantinlerinde kullanılan malzemelerin satın alınması, depolanması, pişirilmesi ve servis edilmesine kadar olan tüm süreçlerin detaylı bir şekilde kontrol edildiğini belirten Orbay, şunları kaydetti:

"Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığınca öğrencilerimiz ve personelimize yönelik olarak günlük 4 çeşit yemek üretilmektedir. Yemekler gıda mühendisi ve diyetisyen kontrolünde 1 aşçı başı, 5 aşçı ve 4 yardımcı eleman ile tüm temizlik ve hijyen kurallarına uyularak merkez mutfakta hazırlanıp Eğitim Fakültesi, Teknoloji Fakültesi, Mimarlık, Fen Edebiyat Fakültesi ve İdari Birimler yemekhanelerinde öğle ve akşam yemeği olarak servise sunulmaktadır. Mutfağımız, yemekhanelerimiz, kantinlerimiz ziyarete açık.''

Prof. Dr. Orbay, üniversitenin yemekhane ve kantininde verilen hizmet kalitesinin korunması ve arttırılmasına yönelik çalışmaların devam edeceğini sözlerine ekledi.

adminadmin