Güncel
Giriş Tarihi : 11-04-2015 15:30   Güncelleme : 11-04-2015 15:30

Amasya Üniversitesinde rektörlük seçimine doğru

AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi Rektörü Prof

Amasya Üniversitesinde rektörlük seçimine doğru

AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, orta ve uzun vadede marka üniversite oluşturmak için rektörlük görevine yeniden talip olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı Amasya Bürosu'nu ziyaret eden Orbay, yaptığı açıklamada, üniversite paydaşlarından aldığı güçle 20 yılı aşkın süredir hizmet ettiği üniversitede hep birlikte en iyi ve en doğru hizmeti yapma gayretinde olduklarını belirtti.

Orbay, özlük haklarını savunma ve hakça uygulama, olaylara ve kişilere karşı ön yargısız yaklaşım ile farklılıkları zenginlik görüp değişime açık olmanın akademik hayatın vazgeçilmez ilkesi olduğunu, bu yönde taviz vermeden çalıştıklarını söyledi.

Üniversitenin geride kalan süreçte çok önemli mesafeler katettiğini vurgulayan Orbay, şunları kaydetti:

"Hep birlikte daha ileriye sloganıyla sürdürdüğümüz bilimsel, kültürel, sosyal ve sportif faaliyetler ile ulusal ve uluslararası akademik değerlendirme sistemleri raporları üniversitemize olumlu yansıdı. Önemli uluslararası değerlendirme sistemlerinden olan Webometric verilerine göre, dünyadaki yirmi binin üzerindeki üniversite arasında 2012 yılında 11 bin 58'inci sırada yer alan üniversitemizin  2015 yılının ilk değerlendirme raporunda 6 bin 827'inci sıraya yükseldiği rapor edildi. Öte yanda ulusal düzeyde yükseköğretim kurumlarının akademik performanslarını bilimsel metotlar geliştirerek kamuoyu ile paylaşan URAP 2014 yılı sıralamasında ise üniversitemiz, 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler kategorisinde 2011 yılında 39. sırada yer alırken, 2014 yılı son raporunda ise 14 basamak yukarı çıkarak 25. sıraya yükseldi. Ayrıca, vakıf ve devlet üniversitelerinin tamamını kapsayan tüm sıralamada ise 2011 yılında 109. sırada yer alan üniversitemiz 2014 yılı raporunda 16 basamak yukarı çıkarak 93. sıraya yükseldi."

Orbay, Amasya Üniversitesi'nin fiziksel ve zihinsel anlamda kentle bütünleşme noktasında gösterdiği başarının da dikkate değer bulunduğunu, devlet büyüklerinin bu yöndeki açıklamalarını büyük bir memnuniyetle takip ettiklerini dile getirdi.

Hafızalardaki "ulaşılamaz üniversite" imajını yıkarak yerine "bizim üniversitemiz" kavramını yerleştirdiklerine dikkati çeken Orbay, şöyle konuştu:

"Ülkemizin sürdürülebilir kalkınma hamlelerini gerçekleştirebilmesi, toplumsal refahımızın yükseltilmesi ve küresel ölçekte rekabet gücümüzün artırılabilmesi için bilimsel ve teknolojik araştırmalara yapılan yatırımlar ile yenilik yapma yeteneğimizin geliştirilmesi çalışmaları her yıl önceliklerimiz arasında olmuştur. Bu noktada, üniversitelerimiz ve araştırmacılarımız önemli görev ve sorumluluklar yüklenmişlerdir. Amacımız değerli çalışma arkadaşlarımın geniş katılımı, teşvik ve destekleriyle kısa vadede 2015-2019 dönemi stratejik planımızda ortaya koyduğumuz hedeflere ulaşmak. Orta ve uzun vadede 'marka üniversite' oluşturmak için rektörlük görevine yeniden talibim. Daha iyilerini birlikte başarmak için desteklerinizi bekliyorum."

Orbay, yapılacak rektörlük seçimlerinin üniversite ve Amasya için hayırlı olmasını diledi.

adminadmin