Güncel
Giriş Tarihi : 03-06-2015 21:00   Güncelleme : 03-06-2015 21:00

Amasya Üniversitesine ilahiyat bölümü açılıyor

AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi Rektörü Prof

Amasya Üniversitesine ilahiyat bölümü açılıyor

AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, İlahiyat Fakültesi bünyesinde ilahiyat bölümüne 2015-2016 akademik yılından itibaren öğrenci alımına, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığınca onay verildiğini bildirdi.

Orbay, yaptığı açıklamada, İlahiyat Fakültesinin, 2012 yılında kurulmasına rağmen çok kısa bir süre içerisinde akademik yapılanmasını tamamlayarak 2013-2014 akademik yılı itibariyle "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği" bölümüne öğrenci alınmasıyla eğitim-öğretim hayatına başladığını ve İlahiyat Fakültesinde, 2015-2016 akademik yılı itibariyle I. ve II. öğretim olmak üzere toplam 180 öğrencinin ilahiyat bölümünde öğrenime başlayacağını söyledi.

İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin mezun olduklarında bir çok kurumda istihdam edildiğini belirten Orbay, şunları kaydetti:

"Kubbetü’l Ulema ve Medreseler şehri olarak bilinen ve tarih boyunca ilme hizmette ön plana çıkan Amasya’da kurulması büyük bir anlam ifade eden İlahiyat Fakültesi, Amasya’nın dini, tarihi, edebi, sosyal ve kültürel hayatına çok önemli katkılar sağlayacaktır. Ayrıca ecdat yadigarı olması hasebiyle, şehrimizin kütüphane raflarında saklı hafızasının yeni nesillerin istifadesine sunulmasında İlahiyat Fakültesi önemli görevler ifa edecektir. Bu manada ilahiyat bölümünün Amasya’mıza hayırlı olmasını diliyorum.” 

adminadmin