Güncel
Giriş Tarihi : 18-09-2015 23:30   Güncelleme : 18-09-2015 23:30

Amasya'da "Din Öğretimi Çalıştayı" düzenlendi

AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bazı üniversitelerden akademisyenlerin katılımıyla "Din Öğretimi" konulu çalıştay düzenlendi

Amasya'da

AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bazı üniversitelerden akademisyenlerin katılımıyla "Din Öğretimi" konulu çalıştay düzenlendi.

Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen çalıştaya Rektör Prof. Dr. Metin Orbay, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nafiz Yılmaz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri ile davetliler katıldı.

Prof. Dr. Orbay, burada yaptığı konuşmada, kan ve gözyaşının hakim olduğu İslam coğrafyasında temeli olmayan etnik ve mezhepsel çatışmaların sürdüğünü söyledi.

Hoca Ahmet Yesevi'nin, Mevlana'nın torunları olarak bin yıllık kardeşlik kültürünün devamlılığı noktasında sorunlar yaşandığını vurgulayan Orbay, "Eğitim sistemimiz içinde daha milli ve manevi hassasiyetleri gözeten, analitik düşünen, sorgulayan din öğreticilerine ihtiyaç vardır. Bu çalıştayın din adamlarının eğitimi çalışmalarına katkı sağlamasını temenni ediyorum'' dedi.

Çalıştayda Türkiye'nin farklı üniversitelerinden alanında uzman akademisyenler "Seçmeli Din Dersleri", "Öğretmen Niteliği" ve "İmam hatip ortaokulları" konularında tebliğ sundu.

Daha sonra imam hatip ortaokulu ve imam hatip lisesi meslek dersleri öğretmenleri ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerine "Materyal Tasarımı", "Özel Öğretim Yöntemleri" ve "İletişim" konularında seminer verildi. 

Çalıştay kapanış konuşmalarıyla son buldu.

adminadmin