Gündem
Giriş Tarihi : 01-02-2014 15:20   Güncelleme : 01-02-2014 15:20

AMERİKALI GİZEMLİ KADIN CASSANDRA CARRAWAY SAMSUN'A NEDEN GELDİ?

Amerikalı bir kadın Samsun sokaklarında gezmeye başladı. Samsun'da bir dizi görüşmeler yaparak sessiz sedasız şehirden ayrıldı..

AMERİKALI GİZEMLİ KADIN CASSANDRA CARRAWAY SAMSUN'A NEDEN GELDİ?
Amerika'nın Ankara Büyükelçiliğinde görevli diplomat Cassandra Carraway’ın Samsun’a gelerek bir dizi görüşmeler yapacağını ve hatta Samsun valisi tarafından karşılanmayacağını Valinin işlerinin yoğunluğu nedeniyle görüşmeyi Vali yardımlarından birisinin gerçekleştireceğini bir çak gün öncesinden Akasyamhaber.com okurları  bilgi sahibi olmuşlardı..
 
BASINA YAKALANMAMAK İÇİN MAKAM ARACI KULLANMIYOR

Amerika Birleşik Devletleri Elçiliği Siyasi Bölüm Diplomatı Cassandra Carraway, Samsun’da yaptığı ziyaretlerde kentin siyasi nabzını yokladı. Samsun'da yaptığı ziyaretlerin ardından çarşı Pazar dolaşan  Carraway'ın ziyaretlerinde makam aracı kullanmaması dikkat çekti.

Makam arabası kullanmamasının nedeni olarak da yaptığı görüşmelerin basına sızmasını ve dikkatleri üzerine çekmek istemediği olduğunu öğrenilen ABD'li diplomatın bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi partileri de ziyaret etmek istedi.

Saadet Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisinden randevu alamayan diplomat Samsun’da üst düzey görüşmeler yapamadı..

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE GİTTİ

ABD Büyükelçiliği Siyasi Bölüm Diplomatı Cassandra Carraway’i, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz seçim çalışmaları için şehir dışında bulunması nedeniyle Genel Sekreter Vekili ve SASKI Genel Müdürü Coşkun Öncel ağırladı.
Yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik bir dizi ziyaret gerçekleştirmek için Samsun’a gelen Carraway, kendilerini kabul ettikleri için Öncel’e teşekkür ederek, “Oldukça güzel ve gelişmiş bir şehir burası. Burada oldukça sıcak bir şekilde karşılandık. Size ve sayın belediye başkanına teşekkür ederim.” dedi.
 
AK PARTİ VE CHP İL BAŞKANLIĞINA GİTTİ

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçiliği İç Siyasi İşler Şefi Cassandra Carraway, Ak Parti Samsun İl Başkanlığı ve CHP Samsun İl Başkanlığını ziyaretlerine de gitti.
 
Ak Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Alaettin Bayrak ile görüşen Carraway, yaptığı konuşmada, yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarına bir dizi ziyaret gerçekleştirdiklerini, Samsun'da bulunmaktan ve kendisine gösterilen misafirperverlikten mutlu olduğunu söyledi.
 
CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay ile de görüşmelerde bulunan Cassandra Carraway bir takım siyasi bilgilerini de edinerek ziyaretten memnun bir şekilde ayrıldı.
 
SAADET VE MHP ZİYARETİ KABUL ETMEDİ
Ak Parti ve CHP ziyaretlerini gerçekleştiren Cassandra Carraway, ardından Saadet Partisi ile MHP İl Başkanlığını da ziyaret etmek istedi.  Saadet Partisi İl Başkan Hasan Bayram Var ve MHP Samsun İl Başkanı Şaban Kılıç’tan randevu alamayan Carraway bu iki parti temsilcisiyle görüşemeden şehirden ayrıldı..
Yaptığı görüşmelerde özellikle siyasi bilgiler almaya çalışan Carraway akşam saatlerine kadar yaptığı görüşmelerin sonrasında Samsun'dan ayrıldığı öğrenildi.
Akasyamhaber - Samsundahaber.com
adminadmin