Analiz
Giriş Tarihi : 13-04-2018 13:24   Güncelleme : 13-04-2018 13:24

Amerikan füzelerinin ilk hedefi belli oldu

​Ocak ayında Trump, “Doların güçlü olması lazım” demişti. Amerikan Merkez Bankası da buna karşı olarak “Güçlü ve pahalı dolar ihracat için iyi değil” diyerek itiraz etmişti. Trump’ın Maliye Bakanı da; “Rusya ve Çin ile işbirliği yapılması lazım” demişti. İşte o gün bu gündür, Trump içeriden gelen bütün muhalefete rağmen doların yükselmesi için elinden gelen her şeyi yapıyor. Gerçi tweet yazmaktan başka numarası yok; ama çırpınıyor işte.

Amerikan füzelerinin ilk hedefi belli oldu

Trump’ın karın ağrısı, 6 Kasım 2018’de yapılacak Kongre ara seçimleri. Bu seçimler Trump için hayatta kalma ile ayakta kalma meselesi. Elindeki tek numarası; Trump’a oy veren, dolar yükseldikçe işler iyi gidiyor sanan çoğunluk Amerikalı’ya dolar şovu yapmak.

Bu sebeple Amerikan savaş gemileri, Şam’dan önce piyasaları vurdu. Trump’ın tweet yazarak yürüttüğü bu savaş tiyatrosu dünyanın en kanlı, en barbar spekülasyonu aslında. Zaten düşüşte olan Rus Rublesi, değer kaybettikçe hanelerine kâr sayıyorlar. Bunu da bizim çocukların kanı üzerinden yapıyorlar. Kapitalistler, tanesi 3 milyon dolar olan Tomahawk füzelerini bedavaya ateşlemezler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tam bu vahşi kapitalist savaşın ortasında sadece iki şeyi başarmaya çalışıyor.

Birincisi; ABD, AB, Rusya, Çin arasındaki ekonomik savaşta Suriyeli garipler katledilmesin. İkincisi; Trump’ın açtığı yoldan yürüyecek fırsatçı sermaye Türkiye’ye operasyon çekmesin.

Mazlumların evine ateş düşmesin diye, üç gündür insani diplomasi için savaşın ortasına kılıç gibi giren Erdoğan, tarihin en kritik dengelerinden birini ayakta tutmaya çalışıyor. Rusya, Çin, İngiltere ve ABD dörtlüsünün arasına bir de eski sömürgeci Fransa girince, ağzı kana susamış barbarlar giderek daha vahşi hale geliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı konuşmada, “Eğer Suriye'deki bu gelişmeleri bahane ederek, buradan ülkemize ekonomik terör estirmeye çalışıyorsanız, yanlış yaparsınız. Yeri geldiğinde bunun hesabını verirsiniz. Bunun bedelini ödersiniz” diyerek bütün bu gelişmelerin altında yatan sinsi fırsatçılara da gereken cevabı vermiş oldu.

Erem Şentürk / Diriliş Postası

adminadmin