Güncel
Giriş Tarihi : 06-04-2015 23:00   Güncelleme : 06-04-2015 23:00

Anadolu Ajansı 95 yaşında

AMASYA (AA) - Vali İbrahim Halil Çomaktekin ile Amasya Üniversitesi Rektörü Prof

Anadolu Ajansı 95 yaşında

AMASYA (AA) - Vali İbrahim Halil Çomaktekin ile Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orbay , Anadolu Ajansı'nın (AA) 95. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı

Vali Çomaktekin, mesajında, Kurtuluş Savaşı'nın devam ettiği 6 Nisan 1920’de kurulan AA'nın, dönemin zor şartlarında çok önemli bir görevi başarıyla yerine getirdiğini belirtti.

O dönemde ülkenin haklı mücadelesini tüm dünyaya AA'nın duyurduğunu vurgulayan Çomaktekin, şunları kaydetti:

"Kurulduğu günden bu yana etki ve önemi her geçen gün artmakta olan AA, basın etik ve ilkelerinden taviz vermeyen, hızlı ve tarafsız habercilik anlayışıyla tüm halkımızın güvenini kazanmıştır. Cumhuriyetimizin köklü kuruluşlarından olan AA'nın 95'inci kuruluş yıl dönümü kutluyor, tüm çalışanlarına başarı ve kolaylıklar diliyorum.”

- Amasya Üniversitesi

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizzat talimatıyla kurulan AA'nın milli iradenin sesini tüm dünyaya duyurmak için büyük bir özveri ve kısıtlı imkanlarla çalıştığını dile getirdi.

AA'nın kuruluşundan bugüne geçen 95 yıllık süreçte basın etik ilkelerinden taviz vermediğine dikkati çeken Orbay, mesajında şunlara yer verdi:

 "Hızla gelişen AA, bugün dünyanın önde gelen ajanslarıyla birlikte dünyada olup bitenleri anında tarafsız, hızlı ve doğru habercilik anlayışıyla paylaşmaktadır. Üniversitemizin tanınılırlığının artmasında da yazılı ve görsel haberleriyle büyük katkı sağlayan AA'nın tüm çalışanlarının kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyor; ülkemizin en köklü kurumlarından olan ajansımızın 95. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum."

 

adminadmin