Samsun Haber
Giriş Tarihi : 23-06-2019 11:39   Güncelleme : 23-06-2019 11:39

Anadolu Genç Derneği Başkanı Şenol Altun Yetkililere seslendi

AGD Sheraton oteli bahçesinde düzenlenen bahar şenliklerini protesto etmek için bir basın açıklaması yaptı.

Anadolu Genç Derneği Başkanı Şenol Altun Yetkililere seslendi

SHERATON OTELİ BAHÇESİNDE DÜZENLENEN BAHAR ŞENLİKLERİ İPTAL EDİLMELİDİR!

Açıklamayı yapan Anadolu gençlik derneği Samsun şube başkanı Şenol Altun, bahar şenliği adıyla düzenlenen eğlencelerin, gençlerin ahlak ve maneviyatını yok eden girişimler olduğunu kaydetti.

ESEFLE KINIYORUZ

Hafta sonu başlayan şenliklerin iptal edilmesi için talepte bulunduklarını belirten Altun, "Biz AGD olarak gençlerimizin geleceğinden büyük endişe içerisindeyiz. Bahar şenlikleri masum bir şenlik değildir. Öğrencilerimizi bu tür zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması gerekirken buna müsait ortam hazırlamasına ve izin vermesine bir anlam veremiyoruz. Bu olayı esefle kınıyoruz." dedi. 
Geleceğimizin teminatı, istikbalimizin en temel unsuru olan gençliğimizle ilgili olan her mesele hayati bir öneme sahiptir. Allah muhafaza buyursun gençliği olmayan hiçbir medeniyet hayatını devam ettiremez. Şer odakları bütün imkanlarıyla seferber olmuş durumda. Bu odaklar, gençliğimizin sağlığını, ahlakını, inancını ve vicdanını yok etme adına her türlü imkan ve malzemeyi kullanmaktan çekinmiyorlar. Durum böyle iken, her gün çeşitli etkinlik ve organizasyon adı altında gençliği ahlaken ve zihnen yok eden çalışmalar karşımıza çıkmaktadır.

GENÇLERİN KORUNMASI KANUNA GÖRE

Ayrıca Anayasamızın Gençliğin Korunması başlığı altındaki 58. maddesinde; Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır.'' ibaresi açık ve net bir şekilde bu organizasyonların kanunsuz ve yasalara aykırı olduğunu göstermektedir. Eyleme geçilmeyen ve bu etkinliğin iptal edilmediği her dakika bir suçun işlenmesine göz yummaktır. Bugün toplumumuzun en büyük kanayan yaralarından olan gençlerin alkol ve uyuşturucu kullanımının teşvik edildiği bu program Anayasaya ve kanunlara tamamen aykırıdır. Toplum sağlığı ve güvenliğine tehdittir. Geleceğimizin ve istikbalimizin kirli emellere alet edilmesidir. Yetki sahibi tüm sorumluları gerekeni yapmaya ve bu etkinliği iptal etmeye davet ediyoruz

adminadmin