Genel
Giriş Tarihi : 26-03-2018 15:47   Güncelleme : 26-03-2018 15:47

Anadolu İrfanından Ümmet Coğrafyasına

İMH Genel Merkezi Bahariye Mevlevihane’sinde Anadolu İrfanından Ümmet Coğrafyasına Konulu Program Düzenlendi. Programda şehit Esma Biltacı’nın annesi Sena Abdulcevad da konuştu.

Anadolu İrfanından Ümmet Coğrafyasına

Programın başında Kur’an tilavetinden sonra İMH Hanımlar Birimi Başkanı Meryem Terzi kürsüye gelerek selamlama konuşması yaptı. Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine değinerek “Biz aslında darbe yaşamadık bir işgal girişimi yaşadık bu gibi girişimlerin yaşanmaması için sadece olaylar olduğu zaman harekete geçen bir camia olmak istemiyoruz her zaman hareketli olan her zaman uyanık olan bir ümmet olmak istiyoruz.” Dedi.

Daha sonra İMH Anadolu Koordinatörlüğü Başkan Yardımcısı Zülal Bakkaş kürsüye gelerek imtihan dünyasında birçok musibetlerle karşılaşabileceğimizden bahsetti. Konuşmasında “Yeryüzünde iyilerin ve kötülerin savaşı İslamiyet’ten önce de olduğu gibi İslamiyet’ten sonrada artarak devam etmiştir. Bizler bu dünyanın bir imtihandan ibaret olduğunun farkındayız. İslam yeryüzüne hâkim olana kadar, Allah nurunu tamamlayıncaya kadar mücadelemize devam etmeliyiz. Allah nasıl olsa sahip çıkar diye meydanları boş bırakamayız.” diyerek insanları uyanık olmaya davet etti.

Daha sonra 15 Temmuz gazisi Safiye Bayat kürsüye gelerek anneliğin önemine değindi. Konuşmasında “Annem bizi her konuda bilinçli evlat olarak yetiştirdi. Evlat sahibi olmak sadece evladının maddi ihtiyaçlarını karşılayıp onu okula göndermek değildir. Çocuğun eline cep telefonu verip televizyon karşısına oturtup ileride hayırlı evlat olmalarını internetten öğrenmelerini bekleyemeyiz. Elini küçükken yakmasına, küçükken düşüp kalkmasına müsaade etmeliyiz ki büyüdüklerinde becerikli olabilsinler. Çocuklarımızın fikirlerine önem verip onları bir birey gibi dinlemeliyiz ki büyüdüklerinde öz güveni yüksek sorumluluk sahibi olabilsinler. Evlatlarımızın bizlerden başka anneleri babaları yok siz onlara sahip çıkın, onlar da vatanlarına sahip çıksınlar.” diyerek sözlerine son verdi.

Son olarak kürsüye gelen Esma Biltaci’nin annesi Sena AbdulCevad İslam’da kadının yerinin öneminden bahsetti. “Kadın toplumun yarısıdır. Bizler başları dik Allah yolunda ölmeyi bile göze alabilen nesiller yetiştirmekle sorumluyuz. Birliğini koruyan toplumları kimse bölmeye cesaret edemez. Bu yüzden ümmet bilincinde birlik olup Kudüs’ün İsrail’in başkenti olmasına müsaade etmemeliyiz. Eğitim, bilim ve eylem içerisinde hareket ederek İslamiyet’in öncü şahsiyetleri olmalıyız.” Diyerek konuşmasında ümmet olmanın önemini vurguladı.

Program, İKRA Gurubu'nun Oratoryosundan sonra hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Programa ait video görüntü dökümü
00.13- 00.30 : İMH Anadolu Koordinatörlüğü Başkan Yardımcısı Zülal Bakkaş
00.32 – 00.43 : 15 Temmuz Gazisi Safiye Bayat
01:43-04:10 Şehit Esma'nın Annesi Sena AbdulCevad
04:51-05:20 arası İkra Grubu

İNSAN ve MEDENİYET HAREKETİ
0212 501 31 71 Bahariye Mevlevihanesi / Eyüp Merkez Mah. Silahtarağa cad. No:12 EYÜP / ISTANBUL

adminadmin