Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-06-2017 10:02   Güncelleme : 21-06-2017 10:02

anıt ihalesi tamam, sıra yer tesliminde

Canik Belediyesi tarafından Samsunspor'un 1989 yılında Havza yakınlarında geçirdiği trafik kazasında hayatlarını kaybeden futbol adamlarının isimlerini yaşatmak amacıyla yapılacak olan 20 Ocak Samsunspor Anıtı için ihale yapıldı. Anıt, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yer tesliminin yapılmasının ardından üç ay içerisinde tamamlanacak.

anıt ihalesi tamam, sıra yer tesliminde

Samsunspor'un 1989 yılında Malatya deplasmanına giderken Havza yakınlarında geçirdiği trafik kazasında hayatlarını kaybeden futbol adamlarının hatıralarını yaşatmak için Canik Belediyesi tarafından hayata geçirilecek 20 Ocak Samsunspor Anıtı'nın ihalesi yapıldı. Yapılan anket sonucu Samsunlular tarafından belirlenen anıtın çalışmaları, Canik Belediyesi tarafından izin başvurusu yapılan Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yer tesliminin yapılmasının ardından başlayacak ve 90 günde tamamlanacak.

KARAYOLLARI’NDAN YER TESLİMİ BEKLENİYOR

Anıt projesini hayata geçirme amaçlarının 28 yıllık özleme son vermek olduğunu belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Anıtla ilgili çalışmalara 2 Ocak 2017 tarihli Meclis toplantısında aldığımız kararla başladık. Daha önce onlarca projenin arasından seçerek kamuoyunun beğenisine sunduğumuz 4 projemizden 3 nolu anıt, en çok beğeni kazanan proje oldu ve yapılacak anıtı belirledik. Şimdi ise belirlenen anıtın yapımı için ihale işlemini yaptık. Biz daha önce Karayolları’na izin için başvurumuzu yapmıştık. Şimdi Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yer tesliminin sağlanmasının ardından çalışmalar hemen başlayacak ve anıt 90 günde tamamlanacak. İnanıyorum ki Karayolları şehrimiz için böyle önemli bir anıt için yer teslimini en kısa sürede sağlayacaktır" dedi.

HATIRALARI YANSIYACAK

Samsunspor'un bu şehrin en büyük markalarından biri olduğunu belirten Başkan Genç, "Samsunspor'umuzun 20 Ocak 1989'da geçirdiği ve Türk futbol tarihinin en kara günü olan trafik kazasının acısını hala yüreğimizde hissetmekteyiz. Kazada vefat eden Teknik Direktörümüz Nuri Asan, futbolcularımız Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic ve şoförümüz Asım Özkan'ı asla unutmayacağız. Canik Belediyesi olarak değerli futbol adamlarımızı özlemle anarken, yapacağımız anıtla hatırılarını yaşatmak istiyoruz. İnşallah gerek mimarisiyle, gerekse peyzajıyla çok güzel bir anıt ve çevresi olacak" diye konuştu.

ANITIN ÖZELLİKLERİ

Anıt, kollarını açan sırt sırta vermiş dört figürün oluşturduğu kaide ve üzerinde elim kazayı ve Samsunspor'u yansıtan bölümden oluşmaktadır. Anıtın zemin-tepe yüksekliği olayın tarihine atfen 1989 cm yüksekliğindedir. Kaidenin üzerinde yer alan beşgenler, parçalanmış bir futbol topu karakteri ile olayı hatırlatmaktadır. Gece aydınlatması ile Samsun girişinde bulunan anıt adeta bir fener gibi durmaktadır. Böylelikle hem acı hatıra ile trafiğe dikkati artırmayı amaçlamakta; hem de Samsun'a gelindiğini gösteren bir simgeye dönüşmektedir. 

adminadmin