Eğitim
Giriş Tarihi : 05-11-2017 11:55   Güncelleme : 05-11-2017 12:21

Ankara Gazi Üniversitesinde yeni istifalar!

Gazi Üniversitesi Rektör yardımcısı, YÖK gözlemcisi Prof. Dr. Suna Ağıldere ve 8 yönetici istifa etti.

Ankara Gazi Üniversitesinde yeni istifalar!

Daha öncede aynı nedenden istifalar yaşanan Gazi Üniversitesi üniversite yönetiminde İbrahim Uslan ve ekibinin de istifası isteniyor. Cemaatle mücadele devletin işi diyen Rektörün ise, üniversiteden uzaklaştırılan bazı hocaları aynı zamanda savcılığa bildirmemekle suçlanıyor.

En son olarak, Sosyal medyada tartışma konusu olan personel daire başkanı, FETO’cü Saltan ve İbrahim Uslan arasındaki ilişkisi ise pes dedirtti.

Bölge idare mahkemesi başkanlığı üzerinden yargı üzerinde yönlendirme yaptığı ve Eski yönetim dönemindeki dosyalarının üzerine gitmediği ve bir kısmını da işleme almadığı yönünde kendisi hakkında savcılığa şikayetler vardı. Rektör tarafından atanan Fen Bilimleri Enstitü müdürü ve Hüseyin Çelik  ve Yasin Aktay vesayetindeki bazı Rektör yardımcıları hakkında  üniversite içinde bir rahatsızlık duyuluyordu.

Gazi Üniversitesinde istifaların sürmesinin beklenildiği ve gemiyi en önce terk edeceklerin sayısının yükseleceği bekleniyor.

İsmi geçen Yeni atanacak olası  Rektörün ise;  YÖK denetleme kurulu üyesi Mustafa Safran olması durumunda ise;  Gazi üniversitesinde suların durulmayacağı ve kripto cemaatçi yapılanma ile mücadelede bir sonuç alınamayacağını düşünen hocaların sayısı  ise çok fazla.

Recep YAZGANRecep YAZGAN