Genel
Giriş Tarihi : 25-11-2017 10:01   Güncelleme : 25-11-2017 10:01

Ankara Ulaşım Projesinde Cemaat-Gökçek Gerginliği mi?

Arınç’ın sert sözcüklerle dile getirdiği Gökçek’in akçeli ilişkileri belediyedeki kadrolaşma boyutuyla da ortaya çıkmıştı.

Ankara Ulaşım Projesinde Cemaat-Gökçek Gerginliği mi?

Gökçek, yerel seçimlerden sonra bir kısım bürokratını “paralel yapıya yakınlığı” iddiasıyla görevden almıştı.

Ayrıca, hizmet satın alınan çok sayıda cemaatif taşeron firma ile de aynı gerekçeyle ilişkiler kesildi. Yerlerine başka firmalardan hizmet alımı yapılmaya başlanmıştı.

Melih Gökçek’in iki konu hakkında hiç konuşmadı. Yerel seçimler öncesi “paralel yapı” ve diğeri AUAP 2038 projesi olarak bilinen ve Gazi Rektörü ile hizmet alım protokolü çerçevesinde imzaladığı “Ankara’nın ulaşım planı 2038 Planı”. Yani ANKARA Kentinin imar anayasası ve kara kutusu.

Gazi üniversitesi Rektörü ile Ortak protokolün imzalanma tarihi Şubat 2013 yılı. Yani yerel seçimlerden önce. Bazı ulusal gazetelerde Gazi Üniversitesi Rektörünün üniversite içindeki paralel kadrolaşma yaratığı iddiaları kamuoyunun gündeme gelir gelmez Gökçek, Gazi üniversitesi ile ilişkisini kesti.

Köprüleri attı ve ANKARA kentini Ulaşım ana planı çalışması bekletildi.

Bir taraftan Gazi Üniversitesi AUAP 2038 çalışmasına ve plan ofisine ve ekip içindeki bazı yöneticilerin cemaatçi olduklarına dair eleştiriler devam ederken;

Mimarlar odası ANKARA şube başkanı basına yaptığı açıklamada Gazi Üniversitesi AUAP üniversite planlama ofisi ile iletişimlerinin koptuğunu belirtmiş ve Gökçek’in Belediyede kapalı kapılar ardında kendisi ile uyum içinde olan üniversite plan ofisinden yanında götürdüğü kişilerle gizlice planı tamamlamaya çalıştığını iddia etmişti.

Hürriyet gazetesinden Eray Görgülü’nün Üniversite plan ofisinden aldığı bilgiler ise; Gazi üniversitesi Rektörü’nün önceki basın açıklamaları ile hayli çelişkili.

Yapılan plana övgüler yağdıran Görgülü; Gazi ulaşım planı ofisince öneri ulaşım planının 2014 yılı sonunda Gökçek’e teslim edildiğini söylemesi, Gazi eski rektörünün de bunun bir plan çalışması olmadığını vurgulaması, akıllara soru işareti getiriyor.

 Gökçek’in yapılan çalışmayı başarısız ve yetersiz bulduğu ve çalışmayı protokol hükümlerine göre teknisyenlerine kontrol ettirdiği ve plan bedelinin % 15’i dışında halen daha Gazi’ye bir ödeme yapmaması ise gelen haberler arasında.

Ankara Belediyesi yeni Başkanı Mustafa Tuna'nın bu duruma tepkisi beklenirken, Gazi üniversitesi Rektörü İbrahim Uslan'ın ise, o dönemde yapılan akçalı dış proje alımları ve cemaat yapılanması hakkında hiç bir soruşturma açtırmadığı da biliniyor.

Ulaşım projesi de, Ankara belediyesinde şu an bekletiliyor.

adminadmin