Genel
Giriş Tarihi : 18-11-2017 10:44   Güncelleme : 18-11-2017 10:44

Ankara ultra lüks Yapı Kooperatifleri Konut Borsası Yargıya fetö tuzağı mı!

FEM dersaneleri örneğinde görülen cemaatif yapıların bir türünü konut kooperatiflerinde mi yaşıyoruz endişesi ve yargı mensuplarımızı uyarmak açısından elimize ulaşan bilgiler doğrultusunda; İsimleri bizde saklı bazı yapı kooperatifleri üye listeleri ve yöneticilerinin çoğunlukla; FETÖ ihraclısı yargı mensubları bürokrat ve bazı YÖK üyesi kişiler ile eşleşmesi ve cemaatif emlak şirketleri şemsiyesinde lüks konut altında bir kollektif beraberliklerin bozulması, 15 Temmuz sonrası bu tip konut kooperatiflerinde hisse devirlerinin sıklıkla yapılması ile manidar.

Ankara ultra lüks Yapı Kooperatifleri Konut Borsası Yargıya fetö tuzağı mı!

Bu tür Prestij Bölgelerinde  eskiden beri  Emlakcılık yapan ekspertizlerin bize gönderdikleri bazı sorular ve  endişeleri ise aşağıda özetlenmiştir. Kanal İstanbul projesinde yaşanan cemaatif arazi rant oyunları Ankara'da da 2. kez yaşanmasın diyorlar:

Sürümden kazanan bu kooperatiflerde yüksek yargı üyeleri, 290 milyar tek odeme ile uye yapiliyor ve 2 sene sonra 2 trilyonluk 5 oda 2 salon 450 m2 ultra lüks  konut sahibi oluyorlar. Bazi üyelerin ise 3 veya daha fazla hisseleri de var.

Bazı sorular:

1.    Ankara’da özellikle; 2013  - 2017 yılları arasında Ankara'daki prestij yeni yerleşim alanlarında yer seçen; 1000 birim ve üstü bazı önemli ultra lüks konut yapı kooperatifleri üyelerinin "düşük tek ödemeli" hisselerinin çoğunluğunun; Danıştay, Yargıtay, Savcı, YÖK bürokratları ve yakınları üzerinde yoğunlaştığı iddiası doğru mudur?

2.    Bu yapı kooperatiflerinin üyelik belirleme  işlemleri; merkez bir emlak bürosunun  kurucu yöneticilerinin kontrolü altında mı idare edilmektedir.Bu kişiler Gülen cemaatiyle  bağlantılı  kişiler midir?

3. .    Yargı  bağımsızlığı ve tarafsızlığı bağlamında; Bizatihi yargı üyelerinin elini bağlayıcı bu tür korunaklı örgütlenmeler acaba cemaatif faaliyetlerin, rant ekonomisi çerçevesinde,  yapı  kooperatifleri olarak, alt seviyelerde  örgütlenmesi ve devamı  olarak da  yorumlanabilir mi?

4.    Bu konuda özellikle 2013- 2017 yılları arasını kapsayan yapılmış bir araştırma, inceleme ve adli soruşturma var mıdır?

Birden çok hisse ile konut edinme amacını aşan,  Konut borsasına katılım;  hakim tarafsızlığına olumsuz sonuçlar doğurması yanında, cemaaatif konut örgütlenmelerine de, zımmen yargı kalkanı altına almasının yanında, ileriye dönük cemaatle hukuki mücadelede zaafiyete neden olabilecek fiili durumlar yaratması mümkün müdür?

5.  Bu şahibeli durumu önlemeye yönelik; Adalet Bakanlığı'nın özellikle yargı mensublarını  "konut sahibi" yapmaya yönelik resmi bir kooperatif projesi var mıdır?

durusgazetesi

adminadmin