Teknoloji
Giriş Tarihi : 22-09-2014 13:42   Güncelleme : 22-09-2014 13:42

Apple Watch çalınırsa ne olur

Hakkında bolca dedikodu haberi okuduktan sonra, nihayet Apple Watch'a kavuştuk. Ürün görücüye çıktı ama halen hakkında onlarca cevaplanmayı bekleyen soru mevcut. Misal, eğer Apple'ın bu giyilebilir teknoloji ürününü bir hırsız çalarsa ne olur?Unutmamak lazım ki kol saatleri kolayca çalınabilen ürünler kategorisine giriyorlar ve konu teknolojik bir saat olduğu zaman, sadece 349 dolarlık bir ürün değil, aynı zamanda iTunes hesabı ve Apple Pay üzerindeki kredi kartı bilgilerini de çalmış oluyorlar. İşte bu denli bilgiyi içerisinde barındıran bir ürünün çalınması büyük felakete sebep olabilir. Yine de Cult of Mac'ten gelen bir açıklama, şimdiden Apple Watch kullanıcılarının içini rahatlatmaya yetti. Öyle görünüyor ki Apple Watch, kullanıcının kolundan çıkarıldığı anda otomatik olarak kitleniyor. Büyük ihtimalle saatin arkasında bulunan sensörler, kendisine önceden tanıtılan güvenlik kodları ile uyuşmadığı anda, tüm ödeme opsiyonlarını kapatıyor.Ürünü çalan hırsızların hali hazırda bulunan şifreyi kırması mümkün ama bu sefer de "Find my Apple Watch" gibi bir arama sistemi ile saati takip etmek işten bile değil... Ürün çoktan tanıtıldı ama bizler halen Apple Watch hakkında her gün yeni bilgiler öğrenmeye devam ediyoruz.   

Apple Watch çalınırsa ne olur

Hakkında bolca dedikodu haberi okuduktan sonra, nihayet Apple Watch'a kavuştuk. Ürün görücüye çıktı ama halen hakkında onlarca cevaplanmayı bekleyen soru mevcut. Misal, eğer Apple'ın bu giyilebilir teknoloji ürününü bir hırsız çalarsa ne olur?

Unutmamak lazım ki kol saatleri kolayca çalınabilen ürünler kategorisine giriyorlar ve konu teknolojik bir saat olduğu zaman, sadece 349 dolarlık bir ürün değil, aynı zamanda iTunes hesabı ve Apple Pay üzerindeki kredi kartı bilgilerini de çalmış oluyorlar. İşte bu denli bilgiyi içerisinde barındıran bir ürünün çalınması büyük felakete sebep olabilir. Yine de Cult of Mac'ten gelen bir açıklama, şimdiden Apple Watch kullanıcılarının içini rahatlatmaya yetti. Öyle görünüyor ki Apple Watch, kullanıcının kolundan çıkarıldığı anda otomatik olarak kitleniyor. Büyük ihtimalle saatin arkasında bulunan sensörler, kendisine önceden tanıtılan güvenlik kodları ile uyuşmadığı anda, tüm ödeme opsiyonlarını kapatıyor.

Ürünü çalan hırsızların hali hazırda bulunan şifreyi kırması mümkün ama bu sefer de "Find my Apple Watch" gibi bir arama sistemi ile saati takip etmek işten bile değil... Ürün çoktan tanıtıldı ama bizler halen Apple Watch hakkında her gün yeni bilgiler öğrenmeye devam ediyoruz.   

adminadmin