Gündem
Giriş Tarihi : 17-11-2013 12:17   Güncelleme : 17-11-2013 12:17

ARTIK YENİ ŞEYLER SÖYLEMEK LAZIM!

Ak Partinin siyaset sahnesinde başarılarını arttırarak ilerlemesinin elbette ki başkaca siyasi ve sosyolojik sebepleri olabilir. Ancak O nu diğerlerinden ayıran en büyük fark, geleceğe dair projeksiyon yapabilen, bunu fikir düzeyinde topluma empoze edebilen bir siyasi oluşum olabilmesi.

ARTIK YENİ ŞEYLER SÖYLEMEK LAZIM!
Örneğin, Cumhuriyetin 100. Yılı için koyduğu hedefler.
 
Bir önceki genel seçim sloganlarının nerdeyse tamamı Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerine yönelikti. Bu hedefler ütopya seviyesinde de kalmadı üstelik. Gerek parti içinden gerekse vatandaş tabanında karşılık buldu. Kalkınma ve Yerel Yönetim adına yapılan yeni yasalarla taban kazandırılan bu vizyon İllerin  bu maksatla kendi mikro hedeflerini oluşturmada önlerini açmış oldu. İşte bu noktada 2011 yılından sonra Ak Partinin kendine çizdiği ofansif(atak) tavır ete kemiğe bürünmeye başladı.
 
Ulusal düzeyde en büyük hedef  Türkiye’nin dünyanın ilk 10 ekonomisi  içinde yer alması iken, bundan Samsun’un kendine biçtiği pay Bölgesinde lider ve yine Türkiye’nin en gelişmiş 10 kentinden biri olabilmek. Ve fakat bu hedeflerin tamamının sahaya yansıması orta ve uzun vadede hükümetle paralel çalışabilecek, siyasi ve ekonomik havayı her an doğru analiz edebilecek kadrolarla mümkün.
 
Kısır siyasi çekişmelerin ötesinde mevcut başkanın belki de açmazlarından en önemlisi bu. Devir de dünya da kendisi ve ekibinin iş başına geldiği zamanki gibi değil. Kalan süreye bakıldığında maalesef ki bunları öğrenip, kadroları buna göre dizayn etme  zamanı da kendisi için geçmiş görünüyor. Kaldı ki Samsun’un, ülkenin 2023 vizyonu noktasında kendine biçtiği rol: tartışma, inatlaşma, kutuplaşma dan değil, ortak akıldan ve birlikte yapabilme kültürünün en ücra birimlere kadar empoze edilmesinden  geçiyor.
 
Elini vicdanına koyan herkes mevcut kadronun da Başkanın da Samsun’un 2023 hedeflerine ulaşabilmesinde etkili olamayacağında hemfikir. Ancak siyaset doğası gereği düşünülenin aleni ifşasını red eder. Temayüller, anketler, akil adamlara danışmalar hep bu sebeptendir.
 
Ancak bu sefer durum farklı.
 
Yapılması düşünülen çalışmalar bir siyasi hedeften çok bir milletin ikbali ve ekonomik var olma mücadelesi ise,  amaç kişi başı milli geliri 25bin dolara çıkartmak, ilklerin şehri Samsunu ve Samsun halkını hak ettiği refah düzeyine yükseltmek  ise Yerel seçimlerde sadece Yerel Yönetici seçmekten bahsedemezsiniz.
 
Seçtiklerinizin sizinle aynı hedefe, aynı tempoyla koşabilmesi gerekir. Zira bundan yıllar önce mevcut başkanın kendi ifadeleri ile “yaşlı kadrolarla”  bu işin gerçekleşemeyeceği gün gibi ortadadır. Samsun seçmeni de, Ak Parti teşkilatı da bu noktada karar verme aşamasında iken : Madem bu kentin yeni hedefleri var, O halde artık yeni şeyler söylemek lazım demek de bize düşer…
adminadmin