Kent Kültürü
Giriş Tarihi : 17-07-2014 11:04   Güncelleme : 17-07-2014 11:04

AŞIRILIKLAR ve ORTA YOL

Dinimiz bizlere vasat bir ümmet olmayı emrediyor.

AŞIRILIKLAR ve ORTA YOL
Vasat ümmet olmak, meseleleri sulandırıp gevşetmeden veya gereğinden fazla abartmak suretiyle gerçek çizgisinden çıkarmadan orta yolu tutmakla, özetle aşırılıklardan uzak durmakla mümkün olur.
 
Din ile ilgili meseleleri iyi niyet, hoşgörü gibi kulağa ve kalbe hitap eden kavramlarla yumuşatarak ana çizgisinden çıkarmak doğru değildir. Bunun yanında dini kuralları aşırı taassup anlayışı ile katılaştırarak İslâm dinini yaşanması nerede ise imkânsız gibi göstermek de doğru değildir.
 
İfrat ve tefrit, en başta din ile ilgili düşünce dünyamız olmak üzere hayatın her alanında doğruları görmemize engel olur.
 
Peygamberlerin hayatları incelendiğinde, kavimleri helake sürükleyen sebeplerin başında sapkın inanç yapısından sonra; insanların orta yolu tutmada sorun yaşadıklarından küfür bataklığına düştükleri görülür.
 
Bazı kavimler peygamberlerine düşman oldukları için şahsi kinlerinden dolayı inkâr ederek kâfir olmuşlar. Bazıları aşırı severek onlara peygamber üstü vasıflar yükleyerek dinden çıkmışlardır.
 
YAZININ TAMAMI İÇİN
http://www.akasyam.com/yazar/67/nuri-basar.html
 
adminadmin