Gündem
Giriş Tarihi : 26-07-2016 11:25   Güncelleme : 26-07-2016 11:25

ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca: Doğru Adım Liderler Zirvesi

ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, Beştepe’de gerçekleşen liderler zirvesinin son derece doğru bir adım olduğunu bunu diğer adımların takip etmesi gerektiğini vurguladı. Açıklama şu şekilde:

ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca: Doğru Adım  Liderler Zirvesi

“Kriz vesilesiyle bile olsa da ülkemizde siyaset zirvesinde meydana gelen ortak bir toplantı ve birbirine yaklaşan bir dilin gelişmesi son derece önemli bir sonuçtur. Bunun bir krizle oluşmasını istemezdik. Yani daha önceden de siyasilerimizin bir araya gelebilmeleri ve özellikle milli meseleleri paylaşabilmeleri hatta toplum kesimlerini temsil eden liderler olarak topluma iletişim ve paylaşım konusunda örnek olmalarını isterdik. Bu şimdiye kadar pek olmadı. Bu önemli şer, böyle bir hayır doğurdu. Umuyor ve diliyoruz ki bu ilişki daimi hale dönüşür.

Siyasi ayrışım, farklı düşünmek ve hükümet etme konusunda farklı tarzlara sahip olmak son derece doğal ve beklenen bir durumdur. Ancak görüşler ve anlayışlar farklı diye görüşememek ve müzakere yapamamak asla kabul edilecek bir tavır değildir.

Bir şeklide ülkemizin bir yerlerinde tüm siyasi aktörlerin bir çatı altında bir başkan etrafında bir araya gelmeleri bir mecburiyettir. Bunun tüm zihinlere kazınması gerekir.

Ayrışmaların olması, maalesef bir kısım ülke ve millet düşmanları açısından son derce kullanışlı bir argüman haline getirilebiliyor ve araya çok ciddi gerilim kesitleri yerleştirilebiliyor. Bu iletişimsizlik ya da medya üzerinden sataşma tazındaki iletişim devam ettikçe, bu kesit kalınlaşıyor, sevimsiz, itici ve toplumsal katmanlar arasında güveni sıfırlayan noktalara doğru büyüyor.

Bugünlerde içinde yaşadığımız menfur darbe olayının yerleşip gelişmesinin arka planında bu iletişimsizliğin etkileri olmuştur.”

KOCA: “Bu büyük şerden hayır üretebilirsek bahtiyar olacağız.”

“Sonuç itibariyle ne kadar farklı düşünürsek düşünelim. Bu ülkede birlikte yaşamak zorunda olduğumuz kitleleriz. Birbirimizi anlamak ve taleplerimizden haberdar olmak için bağları koparmak değil tam aksine kurmak zorundayız. Düşmanlık sayılabilecek bir tavır geliştirmeye de bir mecburiyetimiz yoktur.       

Evet dünya görüşlerimiz farklıdır. Her birimiz, kendi dünya görüşümüze göre bir idare beklentisi içinde olabiliriz. Ama bu beklentiler iletişimsizlik atmosferinde çatışmalara sebep olup çıkmaz sokak haline dönüşebilir. Olması gereken gerçek anlamda bir adalet yönetiminin egemen olmasıdır. Halkın da özgürce yaşayabilme ortamının idare tarafından garanti altına alınmış olmasıdır.

Bu büyük şerden bu anlamda bir hayır üretebilirsek, sonuçlardan memnun olacağız.”    

adminadmin