Samsun Haber
Giriş Tarihi : 25-12-2019 14:20   Güncelleme : 25-12-2019 14:20

Atakum Anadolu İhl, Mustafa Şen’i Konuk Etti

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Cihannüma Genel Başkanı, Tügva Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Araştırmacı Yazar Mustafa Şen’den 15 Temmuz’u dinledi.

Atakum Anadolu İhl, Mustafa Şen’i Konuk Etti

Araştırmacı Yazar Mustafa Şen, gençliğin önemine vurgu yaparak, ‘Gençler bizden daha büyüktür. Gençler, 15 Temmuz'da büyüklerden daha büyük olduklarını gösterdiler.' dedi.

“Gençler, dünümüz, bugünümüz ve yarınımızdır.”

Şen “Anneniz, babanız, dedeniz, torununuz ve bebeğiniz vatandır. Aşkınız, sevdanız, dininiz, imanımız, ezanımız, kuranımız vatandır. Şehidimiz ve gazimiz vatandır. Vatan kurtarmak demek; fındık tarlasını ya da tütün tarlasını kurtarmak demek değildir. Dinini, milletini, bayrağını, sancağını, şehidini, kuranını ve imanını kurtarmak demektir.  Siz gençler vatanımız için, 15 Temmuz’da sokaklardaydınız. Gençler, dünümüz, bugünümüz ve yarınımızdır. Gençler, 15 Temmuz’da bizden daha büyük olduklarını gösterdiler. Gençler her şeyimizdir. Gençler sokağa çıkmasaydı; alçak zalimler kazanabilirdi. Gençlere yöneltilen eleştirileri temelsiz ve anlamsız buluyorum. Gençlik bu ülkenin geleceğidir. 15 Temmuz’da ilk sokağa çıkanlar gençlerimizdi.15 Temmuz'da gençlerimizin elinde çakı bıçağı bile yoktu. Siz gençler,  savaş uçaklarını, tanklarını, füzeleri,  zırh delici tüfekleri susturdunuz.  O sırada tankları, F-16 savaş uçaklarına el sallayan çığlık atan alçaklar da vardı bu memlekette.  Bankamatiklerini benzin istasyonlarını tavaf ediyorlardı. Marketleri yağmalıyorlardı. Sorsanız bir de kapitalizme karşıdırlar bunlar. Onları at çöpe.” diye konuştu.

Nasıl bir gençlik? Özgüvenli, donanımlı, yerli ve milli, ahlaklı gençlik!

Nasıl bir gençlik? sorusunu cevaplayan Cihannüma Genel Başkanı, Tügva Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve   Araştırmacı Yazar Mustafa Şen “Birincisi özgüvenli olacaksınız. Özgüven imanınızdan kaynaklanır. İmanınız taşmalı ki; özgüveniniz tam olsun. Nasıl yapabiliriz? Nasıl yapacağız? Nasıl yaparım? Sorularındaki nasılı atın; yapabiliriz, yapacağız, yaparım deyin. İkincisi,  iyi bir donanıma sahip olmalısınız. İyi bir donanımı kitap okuyarak sağlayabilirsiniz. Ben sizin yaşınızdayken bir senede 250 kitap okuyordum. Üçüncüsü, yerli ve milli olmalısınız. Büyük bir özgüvene, çok iyi bir donanıma sahipsiniz ama başkalarının hesabına çalışıyorsunuz. O zaman eksik kalırsınız. Köklerinize bağlı olmazsanız yerli ve milli olamazsınız. Dördüncüsü, duruşunuz olmalı. Beşincisi ise; ahlak sahibi olmalısınız. Özgüveniniz tam, iyi bir donanıma sahipsiniz, yerli ve milisiniz ama ahlakınız yok. O zaman taşıdığınız hiçbir değerin önemi yok. Gençler, her şeyden önce ahlak gelir.” dedi.

adminadmin